Читај ми!

Srbija – Albanija, čekajući kazne...

Nešto manje od 24 sata ostalo do odluke Evropske kuće fudbala povodom incidenata na prekinutom meču između Srbije i Albanije. Podsećamo vas na događaje za vreme i posle ovog duela.

Evropska fudbalska unija u četvrtak određuje kazne za srpski i albanski fudbalski savez, povodom dešavanja na prekinutoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Iako verovatno nema potrebe, ipak ćemo podsetiti šta se zapravo dogodilo na stadionu Partizana pre osam dana.

Kvalifikacioni meč Srbija – Albanija prekinut je u 42. minutu susreta pri rezultatu 0:0 zbog lebdenja drona sa zastavom tzv "Velike Albanije" iznad samog terena.

Ovu "predstavu" prisutni navijači na stadionu nisu mogli mirno da gledaju, pa je usledila burna reakcija – ubacivnje baklji na teren i utrčavanje nekolicine navijača.

Srpski štoper Stefan Mitrović je potom nekako uspeo da spusti dron i spornu zastavu, sa željom da se ona što pre ukloni sa terena i meč što pre nastavi, ali je novi incident nastao kada je nekoliko albanskih igrača dotrčalo do Mitrovića i nasrnulo na njega sa namerom da "odbrani zastavu".

To je bila kap koja je prelila čašu, došlo je do još većih incidenata, tuče navijača sa albanskim fudbalerima, intervencije policije... Jednom rečju – do haosa.

Usledile su oštre reakcije pojedinaca i organizacija, kako sportskih tako i političkih, a sve je završeno saopštenjima dva saveza – FSS-a i FSA, koji na isti događaj gledaju potpuno drugačije.

Uefa je dva dana nakon meča otkrila za šta konkretno teriti oba saveza.

FSS-u se na teret stavlja ubacivanje pirotehničkih sredstava i projektila, nasilje u publici, ulazak navijača na teren, manjkava organizacija utakmice i upotreba lasera.

Albanci su "krivi" zbog odbijanja da se meč nastavi i zbog uvredljivog i provokativnog transparenta.

Pre nekoliko dana italijinski list Mesađero objavio je da će se igrati novi meč na neutralnom terenu, da će savezi biti drastično finansijski kažnjeni, a da kapitena albanske selekcije Lorika Canu čeka suspenzija.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво