Читај ми!

Dron stigao i na "Etihad"!

Engleska policija uhapsila čoveka koji je kontrolisao bespilotnu letelicu (dron) iznad stadiona "Etihad", za vreme utakmice Premijer lige između Mančester sitija i Totenhema.

U Mančesteru je uhapšeno lice za koje se sumnja da je kontrolisalo let drona iznad stadiona "Etihad" u toku utakmice Premijer lige između Mančester sitija i Totenhema, zbog izazivanja opasne situacije i kršenja zakona o civilnom vazduhoplovstvu.

Utakmica je odigrana u subotu po podne, a uhapšeni muškarac, star 41 godinu, nalazio se u obližnjem parku odakle je kontrolisao let bespilotne letelice.

Policija je objavila fotografije malog belog drona i dodala da takav uređaj može naneti telesne povrede ukoliko bi sa visine pao na ljude na tribinama.

"Čak i mali dronovi, teški sedam-osam kilograma, mogu ozbiljno ugroziti zdravlje ljudi ukoliko bi pali sa velike visine. Srećom, niko nije povređen. Možda neko misli da je u pitanju manji prestup, ali on je u direktnoj koliziji sa zakonima o civilnom vazduhoplovstvu", navodi se u saopštenju policije.

Ostrvski mediji navode da je prestupnik ideju najverovatnije dobio posle meča između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, koja je prekinuta zbog uleta drona sa zastavom na kojoj je mapa "Velike Albanije".

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво