"Fudbaleri ne znaju ni koliko košta mleko"

Robi Sevidž se pridružio tekućoj raspravi u Engleskoj oko cena karata. Veliki je broj navijača i navijačih udruženja koji se glasno bune, smatrajući da je fudbal postao nepristupačan "običnim ljudima". Istina je da većina igrača iz Premijer lige žive u neznanju. Neće znati da odgovore na pitanje koliko košta karta. Većina njih čak ne zna ni koliko košta flaša mleka, rekao je Sevidž za Bi-Bi-Si.

Bivši fudbalski reprezentativac Velsa Robi Sevidž rekao je da igrače u Premijer ligi ne zanimaju troškovi navijača, ni koliko koštaju ulaznice za utakmice.

Bivši fudbaler Mančester junajteda je u svom komentaru za Bi-Bi-Si naveo da ni on tokom 20-godišnje karijere nijednom nije pomislio koliki su troškovi navijača koji dolaze na utakmice.

"Drugi igrači su možda drugačiji, ali nisam sreo mnogo takvih. O tome nikada nisam razgovarao sa saigračima ni ljudima iz kluba, nijednom nisam pomislio na cene ulaznica, na cenu hrane na stadionu ili programe, pa ne mogu da zamislim da su se sada stvari promenile među fudbalerima", rekao je Sevidž.

Ima i izuzetaka, kao što je fudbaler Evertona Stiven Nejsmit, koji je ove sezone kupio ulaznice za nezaposlene stanovnike Liverpula.

"Istina je da većina igrača iz Premijer lige žive u neznanju. Neće znati da odgovore na pitanje koliko košta karta. Većina njih čak ne zna ni koliko košta flaša mleka. Da je meni tada neko prišao i rekao da su cene karata preskupe, to me ne bi nimalo potreslo", rekao je bivši fudbaler Blekburna.

"Postoji veza između cene karata i plata igrača, ali ne mogu da zamislim da neki fudbaler, uključujući i mene, razmišlja o tome kada pregovara o uslovima ugovora. Uvek sam mislio na sebe i ne osećam se krivim, ali nisam znao koliko je teško radniku koji s porodicom želi da ode na utakmicu, jednom ili dva puta nedeljno", rekao je Sevidž.

"Igrači nikada ne pomisle da je razlog slabe posete na stadionima finansijske prirode, pošto oni nikada ne plaćaju karte. Ali, sada shvatam koliko su cene pogodile 'obične' ljude, posebno narednu generaciju fudbalskih navijača koji nikada nisu bili na premijerligaškoj utakmici", rekao je Sevidž.

U Engleskoj se već duže vodi polemika o preskupim ulaznicama za utakmice Premijer lige, pa čak i Čempionšipa. Brojna udruženja navijača protestuju smatraju cene nerazumno visokim.

Primera radi, sezonska karta za mečeve Arsenala je najskuplja na svetu, i košta više od 1000 funti. Sezonska ulaznica za mečeve Vest Hema skuplja je od karte koja vas tokom cele sezone vodi na utakmice minhenskog Bajerna.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи