Читај ми!

Srbija izvukla bod u Jerevanu

Jermenija – Srbija 1:1 (kraj). Srbija remijem započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Tošić u 90. minutu doneo izjednačenje "orlovima", prethodno Stojković odbranio penal Pizeliju. Naredni meč Srbija igra protiv Albanije, u utorak u Beogradu.

Novi početak za fudbalsku reprezentaciju, umalo i novi šamar. Mada, veliko je pitanje da li se nerešen rezultat protiv Jermenije može nazvati uspehom. Zoran Tošić je, na kraju, prelepim golom u 90. minutu doneo prvi bod Srbiji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Mora se spomenuti da i taj pogodak ne bi bio relevantan da Vladimir Stojković nije u 83. minutu sjajno reagovao i odbranio penal Pizeliju i tako pružio nadu "orlovima" da u finišu meča mogu bar do izjednačenja.

Delovalo je kao da je sve na strani srpskog tima. Veliki broj povređenih igrača u jermenskom sastavu, kao i dobra atmosfera pred početak kvalifikacija, sve je bilo spremno za uspešan početak novog ciklusa sa novim selektorom Dikom Advokatom.

Srbija je u prvom poluvremenu imala terensku inicijativu i izgledalo je kao da gol protivnika "visi u vazduhu". Ipak, "orlovi" nisu uspevali da stvore iole ozbiljniju priliku za gol, osim udarca kapitena Ivanovića glavom, koji je otišao preko gola jermenskog tima.

Domaćin je u nastavku "pokazao zube". Sve češće su jermenski fudbaleri pretili Stojkoviću, da bi bolju igru u nastavku krunisali pogotkom u 73. minutu utakmice. Strelac je bio Arzumanjan.

U tim trenucima ekipa Dika Advokata delovala je kao razbijena vojska, a posle odbranjenog penala Stojkovića, Srbija je ipak smogla snage da u samom finišu stigne do boda.

Niti igra, niti rezultat mogu da raduju pred nastavak kvalifikacija, a novi izazov stiže već u utorak, kada reprezentacija Albanije gostuje u Beogradu, na stadionu Partizana.

Ovako je protekao meč na stadionu Republika u Jerevanu:

19.53 - Kraj utakmice, Jermenija - Srbija 1:1.

19.48 - Istekao je 90. minut, igraće se još pet minuta nadoknade vremena.

19.47 - GOOOOOLLL! Zoran Tošić u 90. minutu postiže pogodak i donosi Srbiji izjednačenje.

Lepa akcija "orlova", lopta stiže do igrača CSKA, koji lepim udarcem uspeva da savlada golmana Berezovskog.

19.40 - Brani Stojković!

Pizeli je izveo najstrožu kaznu, Stojković pročitao napadača Jermenije, koji ponovo dolazi do lopte, ali golman "orlova" još jednom fantastično interveniše!

19.39 - Penal za Jermeniju.

Sarkisov je prošao pored Stefana Mitrovića i pao u kaznenom prostoru, sudija Hegen pokazuje na belu tačku!

19.31 - Poslednja izmena u timu Srbije. Iz igre izlazi Gudelj, na terenu je Aleksandar Mitrović.

Srbija će u poslednjih 20-ak minuta igrati sa dva napadača.

19.30 - GOL! Srbija napada, Jermenija postiže gol. Strelac je u 73. minutu Arzumanjan.

19.28 - Druga izmena u reprezentaciji Srbije, umesto neprimetnog Filipa Đorđevića na terenu je Danko Lazović.

Formacija tima na terenu ne bi trebalo značajnije da se promeni.

19.23 - I drugo poluvreme prolazi u inicijativi Srbije, ali nema ozbiljnijih prilika za gol. Očekuje se da Advokat izmenama pokuša da promeni ritam igre.

19.03 - Počelo je drugo poluvreme.

18.47Tri minuta po isteku 45, norveški sudija Hegen označio je kraj prvog poluvremena.

Srbija je bolji rival u prvoj polovini meča, a najbolju priliku propustio je, posle prekida i udarca glavom, kapiten Branislav Ivanović.

Na drugoj strani, Jermenija je nekoliko puta pokušala da ugrozi gol "orlova", ali je Vladimir Stojković uvek bio na pravom mestu.

18.45 - Prvi žuti karton na meču dobija Matija Nastasić, zbog nešto oštrijeg starta...

18.26 - Prva prinudna izmena u timu Srbije, umesto povređenog Lazara Markovića na terenu je Zdravko Kuzmanović. U toku je 27. minut susreta.

18.16 - Prvih 15 minuta utakmice protiče u terenskoj inicijativi Srbije, ali bez izglednijih prilika ispred gola Berezovskog.

18.01 - Počeo je meč u Jerevanu.

17.58 - Očekivan sastav Srbije na početku meča: Stojković, Ivanović, Mitrović, Nastasić, Kolarov, Matić, Gudelj, Tadić, Tošić, Marković i Đorđević.

17.54 - Igrači obe ekipe izlaze na teren stadiona Republika u Jerevanu. Očekuje se intoniranje himni dve reprezentacije.

Број коментара 60

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво