Читај ми!

Fudbalski dan u Jerevanu

Srbija sa novim selektorom i novom energijom kreće u "novi" početak. Posle generalne probe protiv Francuske, "orlovi" počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Jerevanu, protiv Jermenije. Direktan prenos meča je na našem Prvom programu od 17.52.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru  

17.20 - Igrači ponovo izlaze na teren, ovoga puta da se zagrevaju.

16.50 - Igrači su u svlačionici.

16.35 - Igrači izlaze na teren...

16.25 - Reprezentativci Srbije stigli na stadion.

16.00 - Polazak na stadion... 

15.00 - Ručak reprezentacije. Reprezentacija je povela svog kuvara iz Beograda.

14.00 - Posle odmora, fudbaleri Srbije će uskoro imati ručak, a sat vremena posle će se uputiti ka stadionu. 

13.30 - Srbija i Jermenija su do sada igrali tri puta, a optimizam budi činjenica da nam nikada nisu dali gol, kao i podatak da Srbija nikada nije primila gol u prvom kolu nekog kvalifikacionog ciklusa.

12.45 - Na trgu u Jerevanu su pripreme za Dan Jerevana, dan kasnije.

12.10 - Igrači su u bašti hotela gde provode ovo prepodne.

12.00 - Temperatura oko 20 stepeni. U toku utakmice trebalo bi da bude oko 17.

11.13 - Reprezentacija Srbije je smeštena u hotelu "Meriot" u samom centru Jerevana, na Trgu republike.

10.50 - Jermenija nikada nije igrala na Evropskom ili Svetskom prvenstvu.

10.31 - Navijači Jermenije su dan pre utakmice crtali na velikom transparentu. Nisu dozvolili fotografisanje. Iz daljine se moglo nazreti da su crtane siluete igrača, ali nije bilo jasno šta se nalazi na drugom delu transparenta.

9.59 - Teren na stadionu je obnovljen pred ovu utakmicu.

9.42 - Stadion "Republika" ima kapacitet od 14.000 mesta.

9.27 - Najavljeno je da će predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić prisustvovati utakmici.

8.39 - Ovo je četvrta utakmica koju igraju reprezentacije Jermenije i Srbije. 

8.20 - Sunčano u Jerevanu, ne očekuju se padavine tokom dana kao ni u vreme odigravanja meča.

Ta reč "početak" je jedna od najčešće upotrebljavanih (da bi se izbegao izraz "izlizanih") u vezi sa fudbalskom reprezentacijom Srbije.

Fudbalska reprezentacija Srbije u Jerevanu započinje kvalifikacioni ciklus za prvenstvo Evrope 2016, a selektor Dik Advokat veruje da su se njegovi izabranici dobro pripremili i da znaju kako da ostvare cilj protiv domaćina Jermenije.

"Želimo da kvalifikacije počnemo uspehom. Dobro poznajem mogućnosti Jermenije, gledao sam utakmice protiv Nemačke, Italije. Istina je, u timu našeg protivnika neće biti nekoliko povređenih igrača, ali ko izađe na teren sigurno će želeti pobedu i dati maksimum da do nje dođe", rekao je Advokat uoči važnog meča.

On je smatra logičnim da Jermeni budu veoma ambiciozni, budući da im je ovo prva utakmica na domaćem terenu.

"Mogu da kažem da smo se dobro pripremili i da znamo kako da pokušamo da ostvarimo cilj, iako je uvek teško da se pobedi na gostujućem terenu", rekao je holandski stručnjak i najavio da neće biti velikih izmena u sastavu u odnosu na prethodni meč protiv Francuske u Beogradu.

Takođe je ponovio da se neće mnogo obazirati na ranije iskustvo nacionalne selekcije u Jermeniji, kao ni na ostala neprijatna iskustva iz utakmica u kojima je uloga favorita bila na našoj strani, a nije ostvaren željeni rezultat.

"Ja ne živim u prošlosti, živim za budućnost. Verujem u igrače, u njihov odnos prema obavezama, profesionalizam. Mogu da kažem da se u odličnoj atmosferi pripremamo za meč. Imamo kvalitetnu reprezentaciju, tim sposoban da ostvari rezultat koji smo postavili sebi kao cilj u ovim kvalifikacijama", zaključio je Advokat.

Kapiten Branislav Ivanović demantovao je glasine da zbog povrede neće moći da igra današnju utakmicu.

"Samo sam prvi trening na pripremama reprezentacije radio lakše nego obično. Oporavio sam se i potpuno spreman čekam meč protiv Jermenije. Nije bilo nikakvih zahteva iz mog kluba da napustim pripreme, jer nema potrebe za tim", rekao je Ivanović, standardni defanzivac londonskog Čelsija.

Utakmica I kvalifikacione grupe za EP između Jermenije i Srbije igra se u Jerevanu od 18 sati.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво