Donja Jajna, derbi: Real–Atletiko

U selu Donja Jajna kod Leskovca odigran fudbalski derbi između Atletika i Reala. Fudbal je u tom selu bio glavna tema, a meštani kažu da je to početak jednog dugog rivalstva.

Nije kao u Madridu, ali i u Donjoj Jajni kod Leskovca zna se tačno gde se okupljaju igrači i navijači Atletika, a gde Reala. Real ima dugu tradiciju, Atletiko je osnovan nedavno, a atmosfera u selu pred derbi prava fudbalska.

"Poslednjih mesec dana u našem selu samo se priča o fudbalu. Fudbal je jedina tema i igračima i jednog i drugog tima je drago zbog toga, jer ćemo kao učesnici prvog derbija na neki način ući u istoriju", kaže kapiten Reala Dalibor Stevanović.

Kapiten Atletika Saša Ristić ističe da mu je izuzetno drago što se o ovoj utakmici pročulo i van granica Srbije.

Da sličnosti sa velikim madriskim derbijem ima i ovaj jajinski potvrđuje i nadimak madridskog Atletika – "jorgandžije", koji važi i za njihove kolege iz Donje Jajne.

"Kada sam osnivao klub, prijatelji su mi predložili da klubu damo ime Atletiko. Tek kasnije sam bio svestan činjenice da je i nadimak navijača Atletika ‘jorgandžije’, a ja se već godinama bavim proizvodnjom jorgana", objasnio je predsednik Atletika Boban Cvetković.

Seoski stadion, naravno, nije nalik Santjago Bernabeu ili Visente Kalderonu, ali je zbog velikog interesovanja organizacija bila na vrhunskom nivou uz vidljivo prisustvo policije.

Kao i na svakom derbiju, navijači Atletika bili su s desne strane, a Reala s leve. Oni neutralni i malo stariji bili su u sredini. Među njima je bila i Negica Nikolić:

"Kao mlada, ovde sam dolazila da gledam muža. Dolazile su i druge žene, a danas sam ovde da gledam unuke. Baš lepo što se ovo dešava u našem selu, nastavljamo tradiciju."

Sama utakmica ispunila je očekivanja. Bilo je puno prilika, prečke, stative, promašen penal. Pravi derbi. Na kraju rezultat 4:1. Uskoro i novi derbi u Donjoj Jajni u utakmici kupa.

rts.leskovac@rts.rs

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво