Читај ми!

"Kataru niko neće oduzeti Mundijal"

Portparolka Međunarodne fudbalske federacije Dela Fišer stavila je do znanja da se u Fifi ne dovodi u pitanje organizacija Mundijala 2022. godine u Kataru.

Član Izvršnog komiteta Fife Teo Cvanciger juče je izjavio da veruje kako se prvenstvo sveta 2022. godine neće održati u Kataru, zbog velikih vrućina koje u toj zemlji vladaju leti.

Njegovu izjavu su mnogi protumačili kao znak da se Fifa priprema na konačan zaokret i oduzimanje domaćinstva Kataru.

"Cvanciger je izrazio svoje mišljenje, što ne znači da ga dele ostali članovi Izvršnog komiteta", rekla je Fišerova.

Izvršni direktor Organizacionog komiteta "Katar 2022" Naser el Kater saopštio je juče da njegova zemlja nema nameru da se odrekne organizacije Mundijala.

"Katar će organizovati Mundijal 2022. godine uprkos komentarima Cvancigera, koji je izneo svoje mišljenje, a ne mišljenje Fife", rekao je El Kater i dodao da se u ovom tenutku jedino postavlja pitanje godišnjeg doba u kojem će takmičenje biti odigrano.

"Svejedno nam je da li će Mundijal biti održan leti ili zimi – bićemo spremni!", rekao je El Kater.

Fifa je prilikom glasanja u decembru 2010. godine domaćinstvo šampionata sveta 2018. dodelilo Rusiji, a 2022. Kataru. Od tada traju sporenja i navodi o korupciji prilikom izbora.

Debatuje se i o ispravnosti odluke da se organizacija Mundijala preda u ruke zemlje u kojoj vremenski uslovi, posebno leti, nisu adekvatni za igranje fudbala. Takođe, tu je i pitanje prava radnika i o uslovima rada na objektima koji će na Svetskom prvenstvu biti korišćeni.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво