Читај ми!

Može li u Kupu bez iznenađenja?

Treneri superligaša oprezni uoči početka takmičenja u Kupu Srbije. Nenad Lalatović i Marko Nikolić najavljuju određene izmene u sastavima na mečevima sa Borcem iz Čačka i Bežanijom. Milorad Kosanović debituje na klupi Novog Pazara.

Trener fudbalera Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je da će njegova ekipa ozbiljno shvatiti utakmicu sa Borčem iz Čačka u šesnaestini finala Kupa, ali je najavio da će izvesti kombinovani sastav.

"Ovo će biti specifična utakmica. Nemamo pravo na grešku, jer nema popravnog. Moramo maksimalno ozbiljno da shvatimo tu utakmicu i da ne dozvolimo nikakvo iznenađenje", rekao je Lalatović.

"Svi igrači treba da dobiju šansu, a protiv Borca će je dobiti neki fudbaleri koji nisu igrali mnogo u prvenstvu. Naravno, ne možemo da menjamo sedmoricu-osmoricu, ali tri-četiri promene biće sigurno", istakao je trener crveno-belih.

Zvezda će sa ekipom iz Čačka igrati za vikend i u prvenstvu, a Lalatović je rekao da mu se to ne dopada.

"Ne dopada mi se što ćemo u kratkom vremenskom periodu igrati dve utakmice s Borcem. Najteže je pobediti nekoga dva puta u pet dana", rekao je Lalatović.

Bogić Bogićević, trener Borca iz Čačka, naglasio je danas da će njegova ekipa pružiti maksimalan otpor Crvenoj zvezdi u utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije i pokušati da iznenadi.

Bogićević je podsetio da je Zvezda bez primljenog gola u dosadašnjem delu prvenstva, ali da to neće umanjiti ambicije njegovog tima da prođe u narednu fazu takmičenja.

"Smatram da su predstojećom utakmicom Beograđani više opterećeni, a mi igramo sve bolje. Uprkos tome što su Zvezdi trofeji prioritet mi ćemo pružiti maksimalan otpor, a iznenađenja su uvek moguća", rekao je Bogićević.

Utakmica između Crvene zvezde i čačanskog Borca igra se od 19 časova na stadionu Crvene zvezde.

Trener Partizana Marko Nikolić utakmicu crno-belih sa Bežanijom u Kupu smatra nastavkom teške serije gostovanja.

"Sledi nam drugo od pet teških vezanih gostovanja. Kup je specifično takmičenje u kojem uvek ima iznenađenja na startu i zato moramo da budemo oprezni. Bežanija je klub koji izuzetno poštujem, stabilan su prvoligaš, a svojevremeno su igrali Superligu. Ipak, naše ambicije su maksimalne, želimo trofej", rekao je Nikolić.

Trener Partizana najavio je da će na teren izvesti jak sastav, ali da će pokušati da odmori neke igrače koji su "roviti".

Prema njegovim rečima, posle današnjeg treninga videće kakva je ukupna zdravstvena situacija u timu i dodao da bi šansu mogli da dobiju Kojić i Fofana.

Utakmica Bežanija–Partizan odigraće se u sredu od 16 sati, na stadionu Obilića.

Novi šef stručnog štaba Novog Pazara, Milorad Kosanović, rekao je da njegovu ekipu u meču šesnaestine finala Kupa Srbije protiv Sloge iz Petrovca na Mlavi očekuje teška utakmica protiv neprijatnog protivnika u nezgodno vreme.

"Mi ćemo sve učiniti da prođemo i bilo bi lepo da to ostvarimo, ali ako ne prođemo, neće biti nikakva tragedija. Igramo na njihovom terenu, oni su čvrsti i nezgodni, a mi nismo takmičari. Ipak, mislim da smo kvalitetniji, pa ako podignemo nivo jednog dela igre, možemo pobediti", izjavio je Kosanović.

Novi Pazar je prošle sezone ispao u osmini finala Kupa od Vojvodine, koja je kasnije i osvojila pehar. U regularnom delu meča na stadionu "Karađorđe" tada je bilo 0:0, ali su Novosađani prošli dalje nakon boljeg izvođenja penala.

Utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije između Sloge i Novog Pazara igra se u sredu od 16 časova u Petrovcu na Mlavi.

U duelu Mladosti iz Lučana i Čukaričkog, dve ekipe koje nastupaju u Superligi, ne bi trebalo da bude očiglednog favorita. Ipak, kako se utakmica igra na Banovom brdu, blaga prednost je na strani beogradskog tima.

Trener Mladosti iz Lučana Nenad Milovanović ocenio je da njegovu ekipu očekuje velika borba.

"U pređašnjim utakmicama smo se istrošili, imamo dosta povređenih i umornih igrača, pa ćemo šansu dati onim fudbalerima koji nemaju veliku minutažu", istakao je Milovanović.

On smatra da njegov klub nije imao sreće na žrebu, pošto je ekipa Čukaričkog veoma kvalitetna.

"Beograđani imaju iskusne igrače i jači su nego prošle godine. Pored toga, otežavajuća okolnost je i to što igramo u gostima, iako smo očekivali da ćemo biti domaćini. Pokušaćemo da iz kontre ili polukontre dođemo do pobede", rekao je strateg Lučanaca.

Utakmica se igra od 19 sati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво