Читај ми!

Pobeda Zvezde, sedam golova u Novom Sadu

Crvena zvezda nije imala većih poteškoća u meču sa Novim Pazarom. Na Marakani, šampion Srbije slavio sa 2:0, golovima Rakića. Vojvodina deklasirala subotički Spartak. Partizan u nedelju gostuje kod Radničkog u Kragujevcu.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na svom terenu Novi Pazar sa 2:0 u utakmici šestog kola Super lige Srbije.

Zvezda je do trijumfa u Beogradu, pred oko 7.000 gledalaca, došla golovima Đorđa Rakića u 14. i 54. minutu.

Crveno-beli su od početka utakmice napadali, a prvu šansu su realizovali u 14. minutu. Nejc Pečnik je sa levog boka jako ubacio loptu u peterac, a na drugoj stativi sam je bio Rakić, koji je lako sa pet metara savladao Zlatka Živkovića.

Domaća ekipa je do poluvremena mogla do ubedljivije prednosti, a najbolju priliku propustio je Miloš Bosančić u 28. minutu kada je, na centaršuta Nikole Mijailovića, pogodio stativu.

Najbolju šansu za Novi Pazar propustio je Bojan Đorđević, koji izašao sam ispred Rajkovića, ali je šutirao pored gola.

Zvezda je na početku drugog poluvremena postavila konačan rezultat, a novi gol postigao je Rakić. On je sa 20 metara šutirao, a lopta je na putu ka golu zakačila jednog odbrambenog igrača i završila u mreži.

Novi Pazar je potom zaigrao ofanzivnije, ali nije ozbiljnije pripretio Rajkoviću.

Zvezda je posle ovog trijumfa izbila na prvo mesto sa 16 bodova, jednim više od Partizana, koji se sutra u Kragujevcu sastaje sa Radničkim 1923.

Novi Pazar ostaje na 11. mestu Super lige sa sedam bodova.

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović zadovoljan je pobedom, ali kaže da njegovi fudbaleri ne igraju onako kako želi.

"Mogu da budem zadovoljan rezultatom i pobedom. Nije da Zvezda igra na nivou koji očekujem, ali ne može u ovom trenutku da bude bolje, kada je ovo tim, koji nije prošao pripreme i koji je skrpljen 's brda s dola'", rekao je Laltović.

Ipak, Lalatović ističe da je ponosan na svoje igrače zbog rezultata na startu sezone. 

"Pitanje ko koliko može da bude realan, ja jesam. Uoči početka sezone niko nije očekivao pet pobeda i remi u šest utakmica, bez primljenog gola, tako da je ovaj rezultat iznad očekivanja. Zadovoljan sam i ponosan na svoje igrače", kazao je Lalatović.

Trener Novog Pazara Izet Ljajić rekao je da je njegova ekipa parilala Zvezdi koliko je mogla.

"Zvezdi se ne preti, ali smo se potajno nadali, a nadu niko nije mogao da nam uzme. Parilali smo koliko smo mogli, koliko je Zvezda dozvolila i protivnik je zasluženo pobedio", rekao je on.

Ljajić, koji privremeno vodi ekipu, posle otpuštanja Dragana Kantlarovskog istakao je da bi voleo i da je spreman da potpuno da postane prvi trener ekipu.

Fudbaleri OFK Beograda pobedili su na svom terenu Voždovac sa 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Ivan Vuković, iz penala u 93. minutu.

OFK je bio bolji u većem delu utakmice, ali je Voždovac preko Stefana Babovića pet minuta pre kraja mogao do gola i pobede.

Ipak, Babović je šutirao pored gola iz izgledne pozicije, a OFK je nekoliko minuta kasnije dobio penal pošto Uroš Sinđić igrao rukom u svom šesnaestercu, koji je iskoristio Vuković.

OFK sada ima 11 bodova, dok je Voždovac bez osvojenog boda.

Fudbaleri Mladosti savladali su ekipu čačanskog Borca sa 2:1, dok je niški Radnički ubedljivo slavio protiv beogradskog Rada (3:0).

Jagodina je kod kuće odigrala 1:1 protiv kruševačkog Napretka u susretu koji je obeležen povratkom na klupu Sime Krunića, dok je niški Radnički konačno zaigrao dobro i zabeležio prvu prvenstvenu pobedu slaveći protiv beogradskih "građevinara" (3:0).

Vojvodina je odigrala odličan meč u Novom Sadu i savladala subotički Spartak sa 5:2. Strelci za Vošu su bili Alivodić, Gaćinović, Poletanović i dva puta Veselinović, dok su poraz Spartaka ublažili Torbica i Maksimović.

Čukarički i Donji Srem odigrali su nerešeno 1:1. Beljić je gostima doneo prednost u 43. minutu, a konačan rezultat postavio je iskusni Nenad Mirosavljević u 75. minutu.

Parovi 6. kola Superlige:

Subota:

OFK Beograd – Voždovac 1:0

Jagodina–Napredak 1:1

Mladost–Borac 2:1

Radnički (N) – Rad 3:0

Crvena zvezda – Novi Pazar 2:0

Čukarički – Donji Srem 1:1

Vojvodina–Spartak 5:2

Nedelja:

Radnički (KG) – Partizan (16.00)

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво