Читај ми!

Partizan se izvinio zbog "bezumnog čina"

Fudbalski klub Partizan osudio je isticanje antisemitskog transparenta na utakmici protiv Totenhema i ukazao da je to bio akt mržnje ne samo protiv Jevreja, već i protiv Partizana i Srbije.

"Oštro osuđujemo počinioce ovog bezumnog čina koji nije samo antisemitski, već predstavlja i akt mržnje prema Partizanu i Srbiji", navodi se u saopštenju crno-belih.

Partizan je sinoć u Beogradu odigrao bez golova sa Totenhemom u utakmici prvog kola Grupe C u Ligi Evrope. Na tom meču na južnoj tribini je razvijen antisemitski transparent zbog čega je Evropska fudbalska unija pokrenula istragu protiv Partizana.

Navijači Partizana su na transparentu na uvredljiv način aludirali na činjenicu da Totenhem važi za klub za koji navija veliki broj londonskih Jevreja. Delegat utakmice je fotografisao transparent.

Fudbalski klub Partizan izvinio se svima koji su uvređeni i pogođeni sadržajem tog transparenta.

"Utakmica između Partizana i Totenhema, željno očekivana u našem gradu i protekla u odličnoj igri oba tima i sportskoj atmosferi, uprljana je zlonamernim činom pojedinaca, koji su obezvredili sve napore igrača i kluba da dokažemo da zaslužujemo svoje mesto u fudbalskoj Evropi', navodi se u saopštenju kluba iz Humske.

Crno-beli su istakli i da je ta poruka potpuno suprotna opredeljenju i mišljenju ogromne većine građana Srbije i navijača Partizana.

"Potpuni je apsurd povezivati klub, koji je nastao na talasu antifašističke borbe naroda Evrope, sa antisemitizmom i sličnim mračnim i anticivilizacijskim porivima. Verujemo da ovo zlobno delo neće pokvariti naše sportsko prijateljstvo sa Totenhemom i ljubiteljima fudbala u Velikoj Britaniji", navodi se u saopštenju.

Fudbalski klub Partizan će, kako se dodaje, učiniti sve da se, u saradnji sa nadležnim organima, pronađu i procesuiraju počinioci incidenta i trajno odstrane sa sportskih borilišta.

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije će o antisemitskom transparentu na utakmici Partizana i Totenhema raspravljati 3. oktobra. Uefa će na tom sastanku raspravljati i o upadu navijača na teren i o upotrebi pirotehničkih sredstava i lasera. 

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво