Istraga Uefe zbog transparenta u Humskoj

Navijači Partizana razvili uvredljivi transparent na meču sa Totenhemom. UEFA je pokrenula istragu. Menadžer Totenhema natpis ocenio kao "neprihvatljiv". Grubor: Ovo je delo maloumnika.

Trener Totenhema Maurisio Poketino je oduševljen atmosferom na meču njegovog Totenhema i Partizana, ali nije video jedan transparent koji će, sasvim sigurno, doneti novi kaznu Partizanu.

Naime, grupa navijača Partizana je istakla antisemitski transparent, na kojem je pisalo "Only Jewish and pussies".

"Nisam to video. Ako je tačno to što kažete, to je neprihvatljivo i pokazuje nedostatak poštovanja. Šteta, atmosfera je bila fenomenalna", rekao je Poketino na kraju meča, upitan da prokomentariše pomenuti "transparent".

Zvaničnici Uefe odmah su pokrenuli istragu o ovom slučaju.

Grubor: Ovo je delo maloumnika 

Generalni sekretar fudbalskog kluba Partizan Darko Grubor osudio je donošenje antisemitskog transparenta na stadion na meču sa Totenhemom i rekao da se radi o ljudima koji šalju pogrešnu sliku u svet.

"Uskoro će se klub oglasiti i zvaničnim saopštenjem. Lično, smatram da među nama žive maloumnici koji šalju pogrešnu i nepristojnu sliku u svet. Maloumnik je zaista jedini adekvatan izraz za to. Potrudićemo se da u saradnji sa nadležnim organima identifikujemo pojedinca ili grupu koja je to uradila. Moramo da unapredimo svest ljudi i da radimo na tome da ovih stvari bude sve manje", rekao je Grubor. 

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво