Читај ми!

"Orlovi" poleteli ka Francuskoj

Prvi radni dan Dika Advokata na klupi Srbije. Reprezentativci naše zemlje okupili su se u Staroj Pazovi, odakle će krenuti na dvogodišnji put koji, svi se nadaju, na kraju vodi u Francusku na prvenstvo Evrope.

Reprezentacija Srbije započinje novi ciklus. Svi se nadaju da će on biti rezultatski uspešan, odnosno uspešniji nego prethodni.

Dušan Basta je rekao da je obaveza ekipe da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine i da je važno da dobro počne kvalifikacije.

"Odlazak na Evropsko prvenstvo nam je obaveza i to svima treba da bude jasno. Znam da neće biti lako, poštujemo svakog protivnika, ali daćemo sve od sebe da se plasiramo. Vrlo je važno da dobro počnemo kvalifikacije", rekao je Basta novinarima u Staroj Pazovi.

Reprezentativci Srbije okupili su se u Sportskom centru u Staroj Pazovi povodom prijateljske utakmice sa Francuskom, koja će se igrati 7. septembra od 20.45 na stadionu Partizana. U toj utakmici debitovaće novi selektor Srbije – Holanđanin Dik Advokat.

"Bolje je što ćemo početi prijateljskom utakmicom jer ćemo to iskoristiti da se što bolje upoznamo sa novim selektorom. Ekipa je ostala ista, nije bilo mnogo promena i susret sa Francuskom će biti dobra provera pred početak kvalifikacija", rekao je fudbaler Lacija.

Fudbaler Sautemptona Dušan Tadić rekao je da je, dok je igrao u Holandiji, čuo sve najbolje o Diku Advokatu.

"Imamo dobru bazu, mnogo smo napredovali za dve godine i sve će biti mnogo lakše nego do sada. Čuo sam sve najbolje o Advokatu. U Holandiji ga izuzetno cene i uvažavaju. Holandski treneri drže dobru disciplinu i gaje ofanzivni fudbal koji donosi i lepu igru i dobar rezultat", rekao je Tadić.

Napadač Anderlehta Aleksandar Mitrović, koji je na početku sezone postigao pet golova u sedam utakmica za belgijski tim, rekao je da dobru formu želi da nastavi i u reprezentaciji.

"Moglo je i bolje, ali nije loše. Ne opterećujem se mnogo, ali želim da nastavim u dobrom ritmu, pogotovo jer je nastup za svoju zemlju motiv više. Imamo novog selektora od koga imamo nešto novo da naučimo. I samo polako, ima vremena", rekao je on.

Golman Vladimir Stojković rekao je da kao jedan od najiskusnijih reprezentativaca mora da preuzme odgovornost na sebe.

"Kao jedan od najstarijih i najiskusnijih igrača, moram da preuzmem na sebe odgovornost i uopšte ne bežim od toga. Ubeđen sam da će ovaj kvalifikacioni ciklus biti mnogo uspešniji nego prošli", rekao je Stojković.

Reprezentacija Srbije će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine igrati u Grupi I sa Portugalijom, Danskom, Jermenijom i Albanijom.

Takmičenje u kvalifikacijama Srbija počinje 11. oktobra protiv reprezentacije Jermenije u Jerevanu.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара