Читај ми!

Zvezdin novi tim za manje od milion evra

Nakon osvajanja titule i izbacivanja iz evrokupova, fudbalski klub Crvena zvezda imao je prilično dobar prelazni rok. Otišlo je 15, a došlo 11 fudbalera za sumu oko 900.000 evra.

Posle šest godina, titula se vratila u vitrine našeg najtrofejnijeg kluba. Međutim, nedugo zatim usledio je jedan od najvećih udaraca u istoriji – izbacivanje iz Evrope.

Iako se očekivalo da se to odrazi i na dovođenje novih igrača posle odlaska polovine tima, usledio je možda i najbolji prelazni rok u novijoj istoriji.

U Ljutice Bogdana stigao je ceo jedan tim, odnosno 11 novih fudbalera.

Za dovođenje Nenada Gavrića, Miloša Bosančića, Danijela Avramovskog, Bogdana Planića, Aleksandra Kataija, Đorđa Despotovića, Damira Kahrimana, Predraga Đorđevića, Stefana Đorđevića, Mamadua Mbođa i Nikole Antića potrošeno je nešto manje od 900.000 evropskih novčanica.

Novi kapiten Nikola Mijailović i najbolji igrač Zvezde u prošloj sezoni, Slovenac Nejc Pečnik, potpisali su nove, finsijski slabije ugovore sa klubom.

Pored toga, crveno-beli su u prvi tim uveli "svoju decu" i najozbiljnije računaju na njih – Luku Jovića, Mihajla Ristića i Vukašina Jovanovića.

Na golu se ustalio omladinski reprezentativac Rajković, a najprijatnije iznenađenje u prva četiri kola u kojima je Zvezda ostvarila sve četiri pobede bez primljenog gola jesu igre mladog štopera Darka Lazića.

Čini se da novi trener Nenad Lalatović na raspolaganju ima jeftiniji tim, koji može odbraniti titulu prvaka. Najveća plata, po novoj politici uprave kluba, ne prelazi 10 hiljada evra mesečno. 

Pored toga, čak 15 mladih fudbalera poslato je na pozajmice širom Srbije, većina njih na dvojnu registraciju. To, zapravo, znači da Lalatović može da ih "povuče" nazad u svakom trenutku. 

Posle svega viđenog u poslednjih par meseci, moglo bi se reći da su crveno-beli konačno počeli da se ponašaju i posluju u skladu sa finansijskom situacijom, koja je daleko od dobre.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво