Читај ми!

"Orlići" spremni za izazove u Italiji

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije okupila se u beogradskom hotelu "M" pred odlučujuće utakmice protiv Italije i Severne Irske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2015. godine. Zdravstveni bilten je odličan. Tim je spreman za sve izazove. Selektor i igrači uvereni u uspeh i plasman na EP.

Srpski fudbaleri utakmicu protiv Italije odigraće 5. septembra u Peskari od 21 sat, dok će četiri dana kasnije u Portdaunu gostovati kod selekcije Severne Irske (17). Ekipa Radovana Ćurčića trodnevne pripreme obaviće u Beogradu, dok će u sredu krenuti put Italije.

"U ovom trenutku najvažnije je da su svi pozvani fudbaleri zdravi. Znamo šta nas čeka u Peskari, ali mi ne možemo odstupiti od našeg cilja, a to je plasman na završni turnir. Imali smo dosta problema sa povredama igrača, što remeti naše planove. Ne možemo da promenimo situaciju i zato smo potpuno fokusirani na fudbalere koji su zdravi", rekao je Ćurčić za sajt Fudbalskog saveze Srbije.

Fudbaler Peskare Uroš Ćosić imaće priliku da u tom italijanskom gradu zaigra i u dresu nacionalnog tima.

"Imam veliki motiv da pred publikom pokažem naše vrednosti. Italija se ozbiljno sprema za tu utakmicu. Doduše, oni će igrati bez svog najboljeg igrača Vivijana, ali siguran sam da će učiniti sve da nas pobede. Njima samo pobeda odgovara, a to može da bude naša šansa", rekao je Ćosić po dolasku u hotel "M".

Reprezentacija Srbije trenutno je na prvom mestu u grupi sa 13 bodova, koliko ima i drugoplasirana Belgija. Italija ima bod manje, ali naredne dve utakmice igra na svom terenu. Da bi sačuvala prvo mesto, Srbiji je neophodna pobeda u Peskari i nerešen rezultat protiv Severne Irske u Portdaunu.


U baraž će se plasirati prvaci iz 10 kvalifikacionih grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane ekipe. Pravo da se naredne godine bore za naslov prvaka Evrope dobiće pobednici baraža i domaćin turnira Češka.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво