Partizan ubedljiv, nova pobeda Voše

Partizan sa 4:0 savladao ekipu Rada i vratio se na prvo mesto na tabeli Super lige. Meč odigran na praznoj Banjici, Danko Lazović dvostruki strelac. Vojvodini sva tri boda iz Jagodine

Fudbaleri Partizana pobedili su na gostujućem terenu Rad sa 4:0, u utakmici četvrtog kola Super lige Srbije i vratili se na prvo mesto koje dele sa "večitim rivalom".

Partizan je poveo u 26. minutu golom Petra Škuletića, nakon toga dva gola postigao je Danko Lazović, u 42. i 58. minutu, a konačan rezultat postavio je Ismael Beko Fofana u 86. minutu.

Utakmica je igrana bez pristustva publike na stadionu na Banjici.

Prvu ozbiljnu priliku na utakmici je imao Partizan, u 10. minutu, kada je Škuletić izbio ispred golmana Rada Aleksandra Jovanovića, koji mu je dobro odbranio udarac.

Crno-beli su nakon toga preuzeli inicijativu, u dva navrata je u 22. minutu u šansi bio Vojislav Stanković, ali je bio neprecizan.

Četiri minuta kasnije Partizan je poveo. Lazović je sa desne strane centrirao do Škuletića kome sa sedam-osam metara nije bilo teško da ubaci loptu u mrežu.

Par minuta kasnije Rad je imao dobru šansu, posle slobodnog udarca Borka Veselinovića, sa peterca je šutirao Nikola Raspopović, ali je golman Partizana uspeo da otkloni opasnost.

Partizan je udvostručio prednost u 42. minutu posle loše intervencije golmana Rada. Lazović je sa oko 18 metara šutirao po zemlji i kada se činilo da će je Jovanović uhvatiti, ona mu je iskliznula i kroz njegove noge otišla u mrežu.

U 58. minutu Lazović je postigao svoj drugi gol na utakmici, nakon što je Andrija Živković dobro pronašao Škuletića, a ovaj je posle prodora sa leve strane dodao loptu do Lazovića, koji je poslao pod prečku.

Rad je najbolju priliku imao u 84. minutu kada je Petar Jelić šutirao sa oko 25 metara, ali je pogodio stativu.

Konačan rezultat postavio je Fofana u 86. minutu kada je glavom sa oko četiri metra pogodio mrežu, posle asistencije Nikole Ninkovića.

Partizan sa 12 bodova deli prvo mesto na tabeli sa Crvenom zvezdom ali ima bolju gol razliku, dok je Rad osmi na tabeli sa šest bodova.

Nova pobeda Voše, slavio i OFK 

OFK Beograd je na Karaburni pružio veoma dobru partiju i zasluženo ostvario drugu pobedu ove sezone, dok su Pazarci pretrpeli prvi poraz.

Strelci za domaće bili su Joavnović u prvom, kao i Čavrić i Janković u drugom poluvremenu. Golove za Novi Pazar postigli su Ragipović i Vidaković u nastavku susreta.

Fudbaleri Vojvodine savladali su u Jagodini istoimeni domaći tim sa 3:2, u poslednjoj utakmici 4. kola Superlige Srbije.

Novosađani su zasluženo došli do bodova pošto su već posle 20 minuta stekli prednost od 2:0, potom i 3:1. Igrali su dobro i sigurno najvećim delom susreta, a Jagodinci su u uzbudljivoj završnici neuspešno nastojali da dođu makar do remija nakon što su se golom Lepovića približili na gol minusa.

Vojvodina se trećom pobedom ove sezone probila u vrh tabele, iza vodećih Partizana i Crvene zvezde. 

Rezultati:

Rad - Partizan 0:4 (Škuletić 25, Lazović 42, 57, Fofana 88)

OFK Beograd - Novi Pazar 3:2 (Jovanović 33, Čavrić 54, Janković 83 - Ragipović 57, Vidaković 90)

Jagodina - Vojvodina 2:3 (Arsenijević 27, Lepović 72 - Veselinović 4, 54, Pekarić 19)

Odigrano juče: Radnički Kragujevac - Borac Čačak 0:1, Mladost Lučani - Napredak 2:1, Radnički Niš - Donji Srem 0:1, Čukarički - Voždovac 2:0, Crvena zvezda - Spartak 1:0.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво