Читај ми!

Zvezda slomila Spartak u finišu

Utakmicama 4. kola nastavljeno je takmičenje u Superligi Srbije. Crveno-beli savlasali Spartak iz Subotice sa 1:0. Pobede Borca, Mladosti, Čukaričkog i Donjeg Srema. U nedelju Rad dočekuje Partizan. Jagodina i Vojvodina u reprizi finala Kupa.

Crveno-beli su ovim trijumfom zadržali maksimalan učinak u prvenstvu i odmakli tri boda prednosti Parizanu, koji u nedelju gostuje Radu na Banjici. Jedini gol na meču postigao je debitanat Danijel Avramovski u 78. minutu.

Ekipa Nenada Lalatovića teško je došla do nova tri boda, propustivši veliki broj šansi da savlada protivničkog golmana. Najbolju priliku na meču crveno-beli imali su u 70. minutu kada su dva puta pogodili prečku Subotičana.

Prvo je to pošlo za rukom Luki Joviću, u nastavku akcije lopta se zatim odbila do novog kapitena Nikole Mijailovića, koji je iz odlične pozicije takođe pogodio okvir gola. Prethodnu su neprecizni bili Rakić, Pečnik i Petković.

Gosti iz Subotice mogli su i do boda, ali je Milić u 83. minutu pogodio stativu.
U igri domaćina osetio se odlazak Nenada Milijaša, koji će karijeru nastaviti u turskoj Manisi, dok se Spartak pokazao kao čvrst rival, što dokazuje podatak da u prva tri kola nisu primili gol.

Novi fudbalski prvoligaši u Srbiji Borac iz Čačka i Mladost iz Lučana zabeležili su pobede u četvrtom kolu Super lige. Borac je do druge pobede došao pobedom u gostima nad Radničkim iz Kragujevca od 1:0. Mladost je kod kuće u Lučanima pobedila Napredak sa 2:1.

Radnički je bio favorit kod kuće i imao je dobre šanse tokom većeg dela utakmice, ali su ga gosti kaznili za promašaje u 72. minutu, kada je Stefan Milojević iskoristio dobar pas Dejana Đenića i sa oko pet metara postigao gol. Borac sada ima sedam bodova, a Radnički je ostao na jednom.

Mladost je prekinula seriju od dva uzastopna poraza. Tim iz Lučana poveo je u 24. minutu golom Saše Jovanovića. Napredak je posle prešao u inicijativu i ređao šanse, da bi konačno u 82. minutu Miloš Bajić doneo izjednačenje.

Radost gostiju je kratko trajala, pošto je samo dva minuta kasnije Radomir Milosavljević doneo prvu pobedu Mladosti.

Aktuelni šampion Crvena zvezda dočekuje Spartak iz Subotice, prvi put posle mnogo vremena bez kapitena Nenada Milijaša, ali sa svim letošnjim pojačanjima, pa se očekuje da debituju neki igrači poput Đorđa Despotovića ili Miloša Bosančića.

Jedan od derbija – repriza finala Kupa iz prethodne dve sezone – odigraće Jagodina i Vojvodina, a priliku da osvoje prve bodove tražiće Radnički iz Niša, na Čairu protiv Donjeg Srema, odnosno Voždovac, protiv Čukaričkog na Banovom brdu. OFK Beograd na Karaburmi dočekuje Novi Pazar.

Raspored utakmica 4. kola Superlige:

Subota:

Mladost Lučani – Napredak 2:1
Radnički Kragujevac – Borac Čačak 0:1
Crvena zvezda – Spartak 1:0
Čukarički – Voždovac 2:0
Radnički Niš – Donji Srem 0:1

Nedelja:

OFK Beograd – Novi Pazar (17.00)
Rad – Partizan (17.00)
Jagodina – Vojvodina (19.00)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво