Читај ми!

Runi novi kapiten Engleske

Fudbaler Mančester junajteda Vejn Runi novi je kapiten reprezentacije Engleske, saopštio je selektor Greg Hodžson. Nakon što je od Vidića nasledio traku Junajtedu, Runi je dobio novi zadak da i u reprezentaciji ima traku na tertenu. On je izjavio da će sa ponosom nositi kapitensku traku.

Runi (28) je kapitensku traku državnog tima nasledio od fudbalera Liverpula Stivena Džerarda, koji se povukao iz reprezentacije posle Svetskog prvenstva u Brazilu i eliminacije u grupnoj fazi.

"Ostvario mi se san i sa ponosom ću nositi kapitensku traku. Nadam se da će me navijači podržati. Zahvalan sam Roju i stručnom štabu što imaju poverenja u mene. Razgovaraću sa Stivenom o ovome, imali smo odličan odnos od prvih zajedničkih nastupa za reprezentaciju do naše poslednje utakmice u Brazilu. Siguran sam da će mi pomoći ako mu bude trebao njegov savet", rekao je Runi.

Runi, koji je i kapiten Mančester junajteda, za reprezentaciju Engleske do sada je odigrao 95 utakmica i postigao 40 golova. On je u oktobru 2012. godine bio kapiten Engleske u utakmici protiv San Marina, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

"Vejn je očigledan izbor - bio je u prošlosti kapiten reprezentacije. Dugo smo razgovarali i spreman je da podnese pritisak koji ta traka nosi. To je važno", rekao je selektor Engleske Roj Hodžson.

Runi će predvoditi Englesku u prijateljskoj utakmici protiv Norveške, 3. septembra na Vembliju, a prvu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, Engleska će igrati pet dana kasnije na gostovanju protiv Švajcarske.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи