Читај ми!

Ćurčićevi izabranici

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić saopštio je danas spisak igrača za utakmice protiv Italije i Severne Irske, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj na kojoj su četvorica debitanata. Selektor je rekao da ne žali zbog činjenice da neće moći da računa na petoricu igrača.

Ćurčić na gostovanjima u Italiji i Irskoj neće imati na raspolaganju Lazara Markovića, Aleksandra Mitrovića, Matiju Nastasića, Miloša Jojića i Filipa DJuričića, pošto će se oni naći na spisku novog selektora A reprezentacije Dika Advokata za prijateljski meč protiv Francuske. Prvi put u mladu reprezentaciju Srbije pozvani su golman Crvene zvezde Predrag Rajković, fudbaler Jagodine Aleksandar Filipović, fudbaler sredine terena Genka Sergej Milinković Savić i igrač Totenhema Miloš Veljković.

Na spisku su golmani: Marko Dmitrović (Ujpešt), Nikola Perić (Jagodina) i Predrag Rajković (Crvena zvezda).

Odbrambeni igrači: Marko Petković (Crvena zvezda), Aleksandar Pantić (Kordoba), Uroš Ćosić (Peskara), Miloš Veljković (Totenhem), Bogdan Planić (Crvena zvezda), Aleksandar Filipović (Jagodina), Filip Stojković (Čukarički) i Nemanja Petrović (Partizan).

Fudbaleri sredine terena: Goran Čaušić (Eskisehir), Darko Brašanac (Partizan), Aleksandar Kovačević (Crvena zvezda), Srđan Mijailović (Kajzeri), Nemanja Radoja (Selta), Sergej Milinković Savić (Genk), Andrija Živković (Partizan), Slavoljub Srnić (Čukarički) i Filip Kostić (Štutgart).

Napadači: Aleksandar Pešić (Tuluz), Uroš Đurđević (Vitese) i Aleksandar Čavrić (OFK Beograd).

Pretposlednju utakmicu u kvalifikacijama mlada reprezentacija Srbije igra u petak 5. septembra protiv Italije od 21 čas u Peskari, a takmičenje u Grupi devet završava četiri dana kasnije, utakmicom protiv Severne Irske u Portdaunu, od 17 časova.

Srbija je odigrala šest utakmica u Grupi devet i sa 13 bodova zauzima prvo mesto na tabeli. Belgija ima isti broj bodova, ali utakmicu više, dok Italija na trećem mestu ima 12 bodova iz šest mečeva. Kipar je četvrti sa šest bodova iz šest utakmica, a Severna Irska je poslednja sa tri boda iz sedam utakmica.

"Očekuju nas teške utakmice. Italija je pod većim pritiskom s obirom da moraju da pobede ukoliko žele da se plasiraju u baraž, a nama je u opciji i bod. Ali, ne mislim da smo favoriti, kao kad smo bili u Gornjem Milanovcu, kada smo im bili domaćini. Oni su disciplinovana ekipa koja zna da igra na rezultat", rekao je Ćurčić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Selektor je dodao da je protivnik dobro analiziran, da zna u kakvom će sastavu nastupiti Italija i da njegova ekipa sa mnogo optimizma ulazi u utakmice, pošto "sama odlučuje o svojoj sudbini" u Grupi devet. Ćurčić je istakao da je imao mnogo problema sa sastavom tima zbog povreda igrača, ali i da postoji mogućnost da se neki od igrača iz A selekcije priključi mladoj reprezentaciji.

"Najveći problem je poslednja linija, gde imamo mnogo povređenih igrača i biće promenjena u odnosu na poslednji meč. Ali i pored toga potrudićemo se da na teren istrči ekipa koja može da 'iznese' utakmicu. Ostaje mogućnost da se neki od igrača iz A selekcije posle utakmice sa Francuskom priključe mladoj reprezentaciji", rekao je Ćurčić i dodao da za tim ozbiljno konkurišu i dvojica omladinskih reprezentativaca.

Poslednju utakmicu u kvalifikacijama Srbija igra protiv Severne Irske.
"Irci su bez šansi, ne znam u kakvom će sastavu nastupiti. Poslednju utakmicu u kvalifikacijama su odigrali u martu", rekao je Ćurčić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи