Читај ми!

Partizan u Ligi Evrope!

Neftči - Partizan 1:2 (kraj). Partizan i u drugoj utakmici savladao Neftči i obezbedio plasman u Ligu Evrope. Škuletić dvostruki strelac za crno-bele, u finišu meča zaradio crveni karton. Nervozni domaćin završio utakmicu sa osmoricom igrača na terenu. Nikolić: Odigrali smo pametno.

Fudbaleri Partizana izborili su plasman u Ligu Evrope pošto su u Bakuu, u revanš utakmici baraža, pobedili domaću ekipu Neftčija sa 2:1.

Meč odigran je na stadionu Tofik Bahramov pred oko 20.000 gledalaca, a sudio je Robert Šogenhofer iz Austrije.

Strelci: Vobaj u 58, za Neftči, a Škuletić u 24. i 90. za Partizan.

Žuti kartoni: Vebnje, Ramos, Vobaj (Neftči), Vulićević (Partizan).

Crveni kartoni: Vebnje, Ramos, Kaue (Neftči), Škuletić (Partizan).

Neftči: Stamenković, Kardoso, Silva, Junuszade, Abdulajev, Flavinjo (od 54. Bertuči), Vobaj (odk 83. Maksimov), Ramos, Kaue, Sejidov (od 55. Kanales), Nfor.

Partizan: Lukač, Vulićević, B.Ilić, Stanković, Petrović, Brašanac, Drinčić, Grbić (od 59. S. Ilić), Živković (od 90. Ostojić), Škuletić, Lazović (od 85. Pantić).

Beogradski crno-beli slave dvostrukog strelca Petra Škuletića za veliki uspeh i ostanak na evropskoj sceni. Srpski tim odoleo je ogromnom pritisku na teškom terenu u Bakuu i potpuno zasluženo ostvario cilj protiv neugodnog i agresivnog domaćina.

Najvećim delom susreta, odigranom na terenu na kojem je bilo nemoguće prikazati iole kvalitetniji fudbal, Partizan se bolje snašao i bio sigurniji i sadržajniji tim.

Crno-beli su umeli da pronađu put ka uspehu, posebno kada je Škuletić zatresao mrežu bivšeg golmana Crvene zvezde Saše Stamenkovića već posle dvadesetak minuta igre.

Taj pogodak uneo je neophodno samopouzdanje i gosti su znalački kontrolisali sredinu terena, iako su fudbaleri Neftčija svim silama, povremeno i nesportski, pokušavali da izjednače i što pre unesu neizvesnost u utakmicu.

To su ipak uspeli desetak minuta nakon odmora, kada je Vobaj kaznio nesmotrenu grešku odbrambene linije crno-belih i pogodio donji desni ugao Lukačeve mreže.

U nastavku je predstavnik Azerbejdžana zaigrao još agresivnije, ne birajući sredstva da dođe do još jednog pogotka kojim bi otvorio vrata prolaza u Ligu Evrope.

Fudbaleri Partizana su posle izjednačenja bespotrebno zaigrali povučenije, usredsredili se na odbranu gola, a samo povremeno pretili su iz kontranapada.

Neizvesnost je trajala do samog finiša, kada je posle lepe akcije stvorena izgledna prilika preko Živkovića, Škuletić se našao na pravom mestu i drugim pogotkom otklonio sve strepnje za veliku i zasluženu pobedu.

Fudbaleri Neftčija nisu mogli sportski da podnesu poraz, pa je usledilo koškanje nakon kojeg su su crvene kartone zaradili Ramos i Kaue, kao i junak Partizanovog trijumfa, Škuletić.

Partizan je ostao jedini predstavnik Srbije na evropskoj sceni ove sezone.

Nikolić: Odigrali smo pametno:

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da je njegova ekipa odigrala pametno revanš meč plej-ofa za Ligu Evrope protiv Neftčija.

"Borili smo se, igrali pametno, priveli poluvreme kraju. Primili smo gol iz gužve, ali smo ulaskom Saše Ilića ponovo dobili punu kontrolu. Imali smo i ranije prilike da damo drugi gol, na kraju smo ga davali dugo. Čestitam momcima, bili su pravi", istakao je Nikolić izveštačima iz Beograda posle meča u Bakuu.

Partizan je, posle pobede od 3:2 u Beogradu, i u revanšu bio bolji od Nefčija pobedivši klub iz Bakua sa 2:1.

"Nemamo poraz iz šest evropskih utakmica, zabeležili smo četiri pobede. To je lep rezultat. Momci su igrali najbolje što mogu, prvi su u prvenstvu, nikakav medijski spin to ne može da promeni. Činjenica su rezultati, da smo prvi", rekao je Nikolić.

Meč je odigran na izuzetno lošem terenu, a posle jučerašnjih incidenata na i posle treninga Partizana, domaćin je i tokom susreta pokušao da isprovocira goste.

Kako javljaju izveštači beogradskih medija iz Bakua, pre početka meča sa razglasa su puštane navijačke pesme Crvene zvezde, a na poluvremenu domaćin igračima Partizana nije obezbedio vodu, pa je jedan od članova stručnog štaba kupio vodu na obližnjem kiosku.

"Sve što se dešavalo bio je motiv više za nas. Ja sam se zahvalio ljudima iz kluba, sportski su čestitali posle utakmice. Bili su fer i korektni", naveo je trener Partizana.

Žreb za grupnu fazu Lige Evrope održaće se sutra u Monaku.

Ovako je protekao meč u Bakuu:

19.55 - Završen meč, Neftči - Partizan 1:2.

19.52 - Velika gužva posle drugog gola Partizana, crvene kartone dobili su Ramos i Kaue u ekipi Neftčija, ali i Škuletić u ekipi Partizana.

19.51 - GOOOOOLLL! Partizan u nadoknadi vremena postiže novi pogodak, kojim je obezbedio plasman u Ligu Evrope. Strelac je ponovo Petar Škuletić!

19.44 - Ernest Nfor dobija drugi žuti karton, automatski i crveni. Partizan od 85. minuta ima igrača više na terenu.

19.43 - Marko Nikolić vrši novu izmenu, Danilo Pantić je na terenu umesto Danka Lazovića.

19.18 - Prva izmena u ekipi Partizana, umesto Petra Grbića na terenu je Saša Ilić.

19.17 - GOL! Neftči stiže do izjednačenja u 58. minutu. Lepu akciju azerbejdžanske ekipe krunisao je preciznim udarcem Vobaj.

19.05 - Počelo drugo poluvreme u Bakuu.

18.49 - Poluvreme u Azerbejdžanu, Partizan protiv Neftčija vodi sa 1:0.

18.32 - Velika prilika za Neftči u 32. minutu. Vobaj je odlično šutirao sa dvadesetak metara, ali je Lukač fantastičnom intervencijom zadržao prednost crno-belih.

18.23 - GOOOOOLLL! Partizan vodi sa 1:0. Lepa polukontra crno-belih, Andrija Živković odlično upošljava Škuletića, koji u maniru rasnog strelca postiže pogodak!

18.04 - Opasni napadi na obe strane. Prvo Parztizan organizuje odličnu kontru, Stamenković interveniše u poslednjem trenutku ispred Škuletića. Na drugoj strani u izglednoj prilici je Abdulajev, ali je Lukač na pravom mestu.

18.00 - Počeo meč u Bakuu između Neftčija i Partizana.

17.55 - Sastav Partizana: Lukač, Vulićević, B. Ilić, Stanković, Petrović, Brašanac, Drinčić, Živković, Grbić, Lazović i Škuletić.

Sastav Neftčija: Stamenković, Kardozo, Silva, Januzade, Abdulajev, Flavinjo, Vobaj, Ramos, Kaue, Sejidov i Nfor.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво