Читај ми!

"Furija" ostala bez Ćabija Alonsa

Posle 11 godina provedenih u reprezentaciji Španije, Ćabi Alonso završio reprezentativnu karijeru. Fudbaler Reala dva puta bio evropski i jednom svetski prvak sa "furijom".

Fudbaler Reala iz Madrida Ćabi Alonso objavio je da se povlači iz nacionalne reprezentacije Španije. Iskusni 32-godišnji igrač sredine terena rekao je da je njegovo vreme sa španskom reprezentacijom "došlo do kraja".

"Najteže je znati kada da kažete zbogom, a nakon razmišljanja o tome mislim da je moje vreme sa reprezentacijom isteklo", naveo je Alonso u saopštenju španskim medijima.

On je bio jedan od ključnih igrača državnog tima prilikom osvajanja dve uzastopne titule prvaka Evrope 2008. i 2012, kao i prve titule šampiona sveta 2010.

"To je bio slavni period sa španskim timom, koji je započet pre više od 11 godina. Bio sam deo istorijske generacije, koja je ispunila snove miliona navijača. Postigli smo nešto jedinstveno, osvojivši svetsku titulu i dve evropske zaredom", rekao je Alonso, koji je poslednji turnir završio sa ogromnim razočaranjem nakon što je Španija eliminisana u grupnoj fazi Mundijala u Brazilu u grupi sa Holandijom, Čileom i Australijom.

Dres nacionalne reprezentacije Alonso je nosio na 114 utakmica, uz 16 postignutih golova.

Španski selektor Visente del Boske rekao je da će biti veoma teško nadoknaditi izostanak igrača kakav je Alonso.

"On ostavlja fantastično nasleđe, zajedno sa svojim saigračima. Bio je veliki profesionalac", rekao je Del Boske.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи