Читај ми!

Rusija 2018, problemi sa stadionima

Rusija se opire zahtevima Svetske fudbalske federacije da broj stadiona na kojima će se igrati utakmice na Svetskom prvenstvu 2018. godine sa 12 smanji na 10.

Predsednik Fife Sep Blater, koji je prošlog meseca rekao da bi broj stadiona trebalo smanjiti na 10, boravio je tokom vikenda u Sočiju, gde je o pitanjima organizacije Svetskog prvenstva 2018. godine razgovarao s ministrom sporta Rusije Vitalijem Mutkom.

"Koncepcija od 12 stadiona u 11 gradova domaćina Mundijala nije promenjena. Fifa je preporučila 10 stadiona u devet gradova, uključujući dva stadiona u Moskvi", rekao je Mutko, prenela je agencija Itartas.

Mutko je istakao da će konačna odluka biti doneta u oktobru na Izvršnom komitetu Fife, čiji je član. On je dodao da bi kašnjenje sa odlukom izazvalo probleme jer uskoro počinju građevinski radovi na nekoliko stadiona.

Delegacija Fife će sutra početi inspekciju, počevši sa stadionom kapaciteta 45.000 sedišta u gradu Saransku.

Na Svetskom prvenstvu u Brazilu ovoga leta utakmice su se igrale na 12 stadiona u 12 gradova, a mediji spekulišu da Fifa želi da smanji broj stadiona, kako bi se izbegla kašnjenja građevinskih radova, kao što je u Brazilu bio slučaj.

Ni Fifa ni ruski organizatori nisu saopštili koje stadione treba izbaciti, iako je Mutko nedavno izjavio da su stadioni u Kalinjingradu i Volgogradu najteži za rekonstrukciju.

Rusija je prvobitno kandidovala 16 stadiona u 13 gradova, ali je taj spisak skratila na 12 stadiona u 10 gradova.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво