Читај ми!

Kostić za RTS: Štutgart – korak napred u karijeri

Sportski direktor Groningena pozvao je prošlog petka Filipa Kostića i rekao mu da nema ništa od odlaska u neki drugi klub. Poručio mu je da se koncentriše na treninge i utakmice u holanskoj ekipi čiji je član dve godine. Dvadesetjednogodišnji srpski fudbaler se praktično pomirio sa tim da neće menjati sredinu, iako je osećao da je ovo pravi momenat. Pomirili su se i Bazel, PSV Ajndhoven, Porto, Sporting...

Svi osim sportskog direktora Štutgarta Fredija Bobića. Sve ponude su odbijene, a onda je u subotu uveče zazvonio Filipov telefon. Javio se njegov menadžer Zoran Pavlović:

„Pakuj se i dođi u Štutgart čim pre. Sutra su lekarski pregledi."

Klubovi su se dogovorili. Štutgart je otkupio Kostićev ugovor za sedam miliona evra, kažu inostrani mediji.

„Sada je sve završeno", kaže Filip Kostić u intervjuu za Radio-televiziju Srbije.

„Definitivno sam igrač Štutgarta. I presrećan sam zbog svega."

Mada je gajio veliko poštovanje prema svim klubovima koji su ga zvali, Kostić je, zapravo, pre svega hteo u Bundesligu i u Štutgart. To su znali i u njegovom novom klubu.

„Ovde su uslovi fenomenalni. Ostalo mi je samo da završim neke tehničke stvari. Da uzmem auto sponzora (Štutgart je sedište „Mercedesa“ koji je glavni sponzor kluba) i pronađem stan. Sve ostalo smo dogovorili."

Ovaj Kragujevčanin je napravio ogroman skok u prošle dve godine od kada je iz Radničkog stigao u Groningen. Njegove igre su pogotovo bile fantastične u prošloj sezoni. Dao je 12 golova i imao devet asistencija. Nijedan igrač Groningena nije učestvovao u postizanju golova više od njega.

„Bile su to dve prelepe godine. Ali istovremeno i teške. Pogotovo prva. Ogromne zasluge za moj uspeh imaju treneri Ervinu van de Loiju i njegovom asistentu Diku Lukienu. Mnogo su radili sa mnom. Verovali su u mene i kada nisam bio na najvišem nivou. Trenirali smo mnogo i sa ekipom i individualno."

Kostić insistira na pomoći koju su mu ta dva trenera pružila.

„Pomogli su mi i na fizičkom i na psihičkom planu. Veliko hvala. Ostali smo veliki prijatelji."

Izazov će sada biti mnogo veći. Biće mnogo teže.

„Prija mi promena i spreman sam za nove izazove."

Prva je razlika u broju gledalaca na stadionu. Sa stadiona na kojem se igralo pred 22 hiljade gledalaca ide se na Mercedes arenu koja prima više od 60 hiljada ljudi.

„Što je najbitnije, posećenost je veća od 90 odsto. To me oduševljava."

Bundesliga Nemačke je možda najjača liga u ovom trenutku na svetu. Uostalom, to je liga odakle dolaze Svetski prvaci.

„Biće mi mnogo teže nego u Holandiji. Ali jedva čekam da odmerim snage sa tim igračima."

Kostić je već trenirao sa ekipom, a imaće samo nekoliko dana da se vrati u Holandiju, spakuje stvari i dođe do Beograda zbog dobijanja radne dozvole u ambasadi Nemačke.

„Uslovi su ovde u Štutgartu fenomenalni. Uključio sam se u rad sa ekipom. Profesionalizam je na izuzetnom nivou. Igrači su veoma fizički spremni..."

Prošle sezone, Štutgart je bio tek 15, a ove žele borbu za plasman u Evrokupove. Smatraju da će Filip Kostić pomoći da ekipa bude bolja nego lane.

Kostić sada ima još jednu želju:

„Voleo bih da igram za reprezentaciju Srbije. Ako budem dobar u Štutgartu, onda će sve biti u redu."

Štutgart sezonu počinje 16. avgusta u Kupu Nemačke. A reprezentacija Srbije 7. septembra prijateljskom utakmicom sa Francuskom.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво