Читај ми!

Terzić: Zvezda na korak od gašenja!

Vršilac dužnosti generalnog sekretara FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je za "Novosti" da taj klub neće moći da izmiri dugovanja od 4.900.000 evra u roku koji je FSS dao klubovima. Situacija u klubu sa Marakane je alarmantna – najtrofejniji srpski klub nalazi se pred gašenjem.

Zvezda ali i još neki klubovi u Jelen Superligi, dobili su 30 dana za izmirenje dugova prema bivšim igračima, međutim, Zvezdan Terzić kaže da Zvezda sumu od 4,9 miliona evra neće moći da izmiri u tom roku i dodao da se najtrofejniji srpski klub nalazi pred gašenjem.

"Zvezda ima 4.900.000 evra duga prema klubovima i bivšim igračima i od tog novca 1.500.000 je po izvršnim odlukama disciplinskog sudije. To su pravosnažne presude i zbog njih ne možemo da registrujemo nove igrače. Ostalih 3.400.000 još nije ni došlo na "disciplinsku", a FSS traži da se svih 4.900.000 izmiri za 30 dana kao uslov za licencu za takmičenje. Nije realno da Zvezda to uradi, niti je realno da to bude kriterijum. FSS preteruje, zategao je kao da smo u Švajcarskoj, to mora da se izmeni."

Terzić je naveo primer turske lige i tamošnjeg Gazijantepa koji OFK Beogradu duguje već tri godine 350.000 evra i dodao da su svi dovedeni igrači ovog leta stigli "bez dinara".

"Gazijantep se nesmetano takmiči u prvenstvu Turske. Sad neka mi objasne kako i ko to štiti srpske klubove. FSS se strogo drži knjige, a kada bi to radili svi u Evropi, pola klubova u 53 zemlje ne bi igralo. Da budem jasan, u narednih 30 dana ni Zvezda, ni drugi klubovi neće moći da izmire te nerealne zahteve. Sve igrače smo doveli bez dinara i nisu došli tu za prvo ili četvrto kolo. Možemo da ih registrujemo i 31. avgusta, ostaje posle toga još 26 utakmica. A šta ako prodamo četiri igrača do tada, a nismo doveli nikoga i nemamo više vremena? Svaki normalan klub mora da ima bar 25 licenciranih igrača i 15 mladih.“

Situacija u klubu sa Marakane je alarmantna, istakao je Terzić.

"Što se mene tiče, neka štrajkuju i neka ne dolaze na posao ako misle da je to rešenje. Zvezda je u najtežoj situaciji od osnivanja, razvaljena, devastirana, na korak od gašenja! Ako se mi iznutra ne stegnemo, kako ćemo rešiti probleme? Svi su grlili pehar iz Barija i delili premije posle titula i transfera Drulića, ovoga i onoga. Pa, ako si deo sistema dok se uživa, onda moraš i da poturiš leđa i kada je loše."

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво