Читај ми!

Luj van Gal i revolucija u Junajtedu!

Preuzeo je "pokvarenu ekipu" i sada mora da je popravi. Luj van Gal je uveo mnoge novine otkako je stigao u Mančester Junajted, a one se tiču broja treninga, zajedničkih obroka, pa čak i instaliranja video-sistema oko terena u trening-centru Karington vrednog pola miliona funti.

Trener Mančester Junajteda Luj van Gal naredio je da se oko terena u klupskom trening-centru Karington instalira video-sistem vredan 500.000 funti, kako bi detaljno pratio svoje igrače.

Kako je preneo San, ugradnja video-sistema je prvo od brojnih novih pravila koji je Van Gal uveo otkako je, posle Svetskog prvenstva u Brazilu, preuzeo ekipu.

Van Gal je tokom američke turneje prethodnih nedelja često gledao video-snimke i analizirao igru i ponašanje igrača.

Takođe, 62-godišnji holandski trener naredio je svojim igračima da među sobom pričaju na engleskom jeziku, a pravougaone stolove za kojima se razgovara o taktici zamenjeni su kružnim, kako bi se podstakao razgovor.

Van Gal je uveo i duple treninge, kako bi bio siguran da će igrači biti u formi za početak nove sezone.

"Potrošili su hiljade funti, a nekoliko igrača videlo je HD kamere oko terena. Moguće je videti svaki detalj i trener sada uvek može da nas gleda na terenu", rekao je defanzivac Junajteda Džoni Evans.

Evans je rekao da je bivši trener Junajteda Dejvid Mojs gledao mnogo video-snimaka i da se ekipa na to navikla, ali da se sada prati svaki detalj.

"Trener sada može da nam kaže gde je trebalo da se postavimo u određenoj situaciji. Putem kamera možemo uživo da gledamo sve što se dešava na terenu. Takva vrsta nadzora je novost za svakog igrača", dodao je on.

Evansu, koji je na Old Trafordu osam godina, ne smeta Van Galov način rada.

"Trener nam je rekao da će nam biti teško pošto zna da je veoma zahtevan. To je standard koji je postavio, od odeće koju ćemo nositi do termina za obroke, pošto svi moramo zajedno da jedemo. Brzo vam čestita kada uradite nešto dobro, ali je i brz u tome da vam kaže gde ste pogrešili", rekao je Evans.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво