Читај ми!

Tresla se (luda) gora, rodio se miš

Ludogorec–Partizan 0:0. Prvi meč kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i Ludogoreca u Bugarskoj završen je bez golova, pa će revanš za sedam dana dati konačan odgovor ko će u narednu rundu. Danko Lazović zbog povrede napustio igru. Nikolić delimično zadovoljan, Stoev iznenađen defanzivnim Partizanom.

Fudbaleri Partizana i Ludogoreca završili su utakmicu u Razgradu, u Bugarskoj, sa rezultatom 0:0 u prvom susretu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ludogorec je bio opasniji rival, imao je terensku inicijativu, kontrolisao je meč, dok se Partizan uglavnom branio.

Crno-beli su jedine prave prilike imali na početku meča, nakon čega se Partizan povukao.

Partizan je u drugom i četvrtom minutu meča imao dve prilike, ali nije uspeo da zatrese mrežu domaćina.

Prvo je u dobroj poziciji bio Darko Brašanac, ali nije uspeo da šutira, pa je prosledio loptu do Saše Ilića, ali je intervenisala odbrana Ludogoreca. Potom je, posle dobre asistencije Danka Lazovića, pokušao i Petar Škuletić, ali je golman kluba iz Razgrada dobro intervenisao.

Nakon tih prilika crno-belih Ludogorec je preuzeo kontrolu na terenu.

Prvu šansu Ludogorec nije iskoristio u 11. minutu, kada je posle odličnog centaršuta s desne strane, Marselinjo luptu usmerio glavom, ali je ona prošla pored stative.

Samo šest minuta kasnije Aleksandrov je izbio sam ispred golmana Partizana Milana Lukača, ali je u poslednjem trenutku intervenisao Vladimir Volkov.

Lukač je u 32. minutu posle kornera promašio loptu, a Volkov je još jednom sačuvao crno-bele pošto je izbacio loptu sa gol-linije.

Pored prilika na početku meča, crno-beli su najbliži golu u prvom poluvremenu bili u 29. minutu, ali je Andrija Živković posle dobrog dodavanja Nikole Drinčića, iz izgledne pozicije promašio loptu.

U drugom poluvremenu igralo se uglavnom na polovini Partizana, ali i pored očite terenske inicijative Ludogorec nije uspeo da opasnije zapreti.

Prvu konkretniju priliku Partizan je imao tek u 84. minutu, ali je Škuletićev udarac izblokirao odbrambeni igrač Ludogoreca. Već u narednom minutu Ludogorec je zapretio preko Marselinja, ali Brašanac je dobro intervenisao.

Nikolić delimično zadovoljan, Soev iznenađen defanzivnim Partizanom 

Trener Partizana Marko Nikolić nije u potpunosti zadovoljan rezultatom meča, ali je i istakao da crno-beli u revanšu moraju da pobede.

"Kakav je bila najava, takva je i bila utakmica: tvrda, takmičarska, na rezultat. Mogla je da ode u oba pravca. Imali smo nekoliko prilika... Velika disciplina igrača Partizana, velika borbenost. U drugom poluvremenu smo morali da budemo precizniji u dodavanjima, da budemo tečniji. Kada se sve sabere i oduzme, odučuje utakmica u Beogradu. Želeli smo gol ovde, imali nekoliko povoljnih situacija. Ne mogu u potpunosti da budem zadovoljan", rekao je Nikolić.

Partizan će pokušati da iskoristi prednost domaćeg terena u revanšu.

"Partizan mora da pobedi, igramo pred svojom publikom i to nije mala prednost. I ovde je uticaj publike bio prednost. U Beogradu očekujem veliku podršku svom timu", kazao je Nikolić.

Trener Ludogoreca Stojčo Stoev iznenađen je taktikom Partizana u, ali je istakao da će njegova ekipa u revanšu ići na pobedu.

"Želeli smo da pobedimo, ali na žalost nismo uspeli. Partizan nas je iznenadio taktikom, nisam očekivao da će igrati toliko zatvoreno i defanzivno. Nismo mogli da damo gol malo zbog nemoći, a malo zbog žurbe. Šanse su i dalje 50:50. Dobra vest je da nisu postigli gol. Partizan će imati prednost u vidu navijača, ali mi nećemo igrati defanzivno. Igraćemo otvoreno i pokušati da pobedimo", rekao je Stoev.

Revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i Ludogoreca igra se sledeće srede od 20.45.

Ovako je protekao meč: 

21.50 - Kraj meča, nije bilo golova – 0:0. 

21.10 - Danko Lazović zbog povrede ramena ne može da nastavi meč, umesto njega na teren će Nikola Ninković.

21.02 - Počelo je drugo poluvreme. 

20.45 - Poluvreme, rezultat je 0:0. 

20.31 - Koliko sreće za Partizan... Veliku gužvu i nesmotrenost odbrane Partizana nisu iskoristili domaćini, prvo je Volkov otklonio opasnost, a potom je dobar udarac Bugara završio pored gola. 

20.28 - Inicijativu domaćina prekinuo je dobar napad Partizana: Škuletić je oštro ubacio loptu u kazneni prostor, a Živković nije uspeo da je zahvati onakako kako je želeo.  

20.15 - Fenomenalna prilika za Mihaila Aleksandrova, koji je bio "1 na 1" sa Lukačem, ali je Volkov spektakularnom intervencijom zasmetao i blokirao šut. 

20.10 - Domaća ekipa je prvi put pripretila, preko Marselinja, koji je posle prekida bio najviši u skoku, ali srećom, šutira pokraj gola. Na drugoj strani Škuletić je još jednom oštro šutirao iz teške situacije, ali je golman Ludogoreca opet dobro reagovao. 

20.03 - Odlične dve prilike za Partizan u uvodnim minutima meča. Prvo je Brašanac bio u izglednoj prilici, zahvaljujući katastrofalnom kiksu odbrane Ludogoreca, ali se nije najbolje snašao. U narednoj akciji, Škuletić je snažno šutirao, ali je Stojanov maestralno odbranio. 

20.00 - Počeo je meč u Razgradu. 

19.20 - Poznati su sastavi timova. Ludogorec: Stojanov, Vitinja, Moti, Aleksandrov M, Kaisara, Abalo, Epsinjo, Djakov, Aleksandrov A, Marselinjo, Bezjak.

Partizan: Lukač, Vulićević, Trajković, Stanković, Volkov, Živković, Brašanac, Drinčić, Saša Ilić, Škuletić, Lazović. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара