"Rojs može da postane ikona Borusije"

Sportski direktor Borusije iz Dortmunda Hans Joakim Vacke rekao je da klub ne želi da proda najboljeg fudbalera Marka Rojsa, već da hoće da ga zadrži što duže kako bi postao ikona kluba.

Za reprezentativca Nemačke zainteresovani su Mančester Junajted, Bajern, Arsenal i Barselona, ali "milioneri" ne žele da pregovaraju oko njegovog odlaska.

"Rojs je dete kluba i srećan je što igra za Dortmund. Uprkos dobroj sezoni, odlučio je da ostane. Nadam se da će postati ikona kluba u rodnom gradu, kako bi na kraju karijere mogao da se priseća nezaboravnih trenutaka", rekao je Vacke za sajt Gol.

Rojsu ugovor sa "milionerima" ističe 2017. godine, ali ima klauzulu da na kraju sezone može da napusti klub u slučaju ponude od 35 miliona evra.

"On je igrač svetske klase. Brz je, konstantna opasnost po gol protivnika i veoma je talentovan. Marko je pravi lider", zaključio je Vacke.

Rojs je ponikao u klubu iz Dortmunda, ali nije odmah dobio šansu da igra za prvi tim, već je otišao u Borusiju iz Menhegladbaha.

U redove vicešampiona Nemačke vratio se 2012. godine, do sada je odigrao 90 utakmica i postigao 42 gola.

Standardni je nemački reprezentativac, odigrao je 21 utakmicu, ali je propustio Mundijal u Brazilu zbog povrede u poslednjem pripremnom meču protiv Jermenije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се