Kostić: Zašto hoću da idem...

Filip Kostić govori za RTS o tome zašto želi da napusti Groningen, gde vidi svoju budućnost i koliko želi da obuče dres sa državnim grbom.

Više od mesec dana govori se o mogućem odlasku Filipa Kostića iz Groningena u neki od zvučnijih evropskih klubova. Sporting, Porto, Štutgart, PSV Ajndhoven, Ajaks... jesu imena klubova koji su se pominjali u prethodnim sedmicama.

Posle 43 utakmice u prošloj sezoni i 12 golova za holandski tim ime 21-godišnjeg igrača pominje se svakodnevno u novinskim izveštajima evropskih medija koji prate fudbal.

Istina je da postoje pregovori Groningena sa zvučnim evropskim klubovima, ali za sada su odbijene sve ponude. Upravo zbog mnogobrojnih tekstova koji se objavljuju o njemu, istina se negde izgubila pa su novinari samostalno tumačili njegove izjave i nedosledno prenosili intervjue.

"Ovako stoje stvari u vezi sa mojim stavom prema svemu što se događa u ovom trenutku. Proveo sam dve sjajne i veoma korisne godine u Groningenu. Napredovao sam mnogo kako na fizičkom tako i na psihičkom planu, postao sam bolji igrač. Na tome sam veoma zahvalan ljudima u klubu, navijačima i svima koji su mi pomogli od dolaska u Holandiju. Prošla sezona je najbolja u mojoj karijeri, i izgradio sam ime. Međutim, mislim da je pravo vreme da promenim sredinu i napredujem još više, i postanem konkurent za A reprezentaciju Srbije", rekao je Kostić. 

Kostić veruje da je ovo pravi trenutak jer se dešavaju promene u reprezentaciji Srbije i počinje novi ciklus.

"Sada, kada je Dik Advokat postao selektor, veoma mi je važno da radim i sa njim i nametnem se od starta ovog kvalifikacionog ciklusa novom selektoru. A da ne pričam koliko bi mi značilo da treniram i igram za reprezentaciju", poručuje Kostić.

Osim toga, Groningen neće igrati evrokupove ove sezone, i to je izuzetno uticalo na želju Filipa Kostića.

"Osnovni razlog želje da promenim sredinu je potreba da više napredujem, da igram u ekipi koja će nastupati u evrotakmičenjima, da dobijem evroutakmica u nogama. U Holandiji sam shvatio koliko je bitno napredovati svakodnevno i da se propušteno ne može nadoknaditi."

Kostić pre svega hoće da napreduje, klub i zemlja nisu presudni, kao ni novac.

"Znate šta, Sporting, Porto... PSV, Ajaks... Štutgart... To su sve vrhunski klubovi koji svake godine igraju evrokupove. Sve su to izuzetne lige, sa tim, naravno, da je Nemačka liga najjača. Imam još toliko toga da popravim u svojoj igri, u evrokupovima i sa reprezentacijom to bih mogao. Ako sada ne odem, moj napredak će biti znatno sporiji nego što bi mogao jer neću igrati ni evrotakmičenja ni međunarodne utakmice", smatra Kostić. 

Groningen će tokom dana imati sastanak sa predstavnicima bar jednog od pomenutih klubova, ali je neizvesno da li će pustiti Kostića jer su do sada odbijali sve ponude. Sporting je bio najkonkretniji sa prvo ponuđena tri, pa potom i pet miliona evra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се