Terzić o Karadžiću, Zvezdi, dolascima i odlascima

Zvezdan Terzić kaže da predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić ne može sam da odlučuje da li će ostati na funkciji i u novom mandatu. Uprkos finansijskim problemima, Terzić veruje u odbranu titule. Olimpijakos pušta Kataija, ali je pitanje da li on želi u Zvezdu. Lazović i Rakić mogu da idu u slučaju dobre ponude. Zvezda gradi trening centar u Borči.

Funkcioner Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić ne može sam da odlučuje da li će ostati na toj funkciji i u novom mandatu.

"Nije ovo monarhija, pa da Karadžić odlučuje da li će ostati predsednik ili neće. Ako se nije šalio, 2016. godine su izbori, pa neka izađe na crtu, pa neka pobedi. Ako se nije šalio, a nadam se da jeste", rekao je Terzić novinarima u Sloveniji.

Karadžić je na promociji novog selektora Srbije Dika Advokata indirektno najavio da će ponovo kandidovati za mesto predsednika Saveza.

Terzić je dan posle rekao da je to bila simpatična šala.

"Bio sam na promociji novog selektora i Karadžić je, kada je davao dres Advokatu, rekao: 'Terza, vidiš šta te čeka kao budućem predsedniku za jedno deset godina'", otkrio je Terzić.

Ipak, prema njegovim rečima, poboljšani su odnosi između Crvene zvezde i FSS-a.

"Dešavalo se šta se dešavalo u poslednjih godinu i po dana. Neke ratne sekire su, recimo zakopane, i to možda odgovara Crvenoj zvezdi u ovom momentu", rekao je Terzić.

Zvezda je bila klinički mrtva

Govoreći o Zvezdi, Terzić je istakao da se klub nalazi u finansijskim problemima zbog kojih je otežan rad, ali da uprkos svemu, veruje u odbranu titule.

"Zvezda ne da je u velikim problemima, nego je 27. juna na promociji Lalatovića bila klinički mrtva. To se vrtelo u medijima dva dana, ali se odmah nastavila priča o pojačanjima. Gubitak evropske licence bio je šok za sve navijače, ali i čitavu Srbiju. Na prvom mestu je bilo da izbegnemo kaznu Uefe oduzimanjem bodova, a potom i da platimo licencu. Klub se još uvek nalazi u blokadi preko dva miliona evra i ne možemo da registrujemo igrače", rekao je Terzić.

On je istakao da postoji mogućnost da crveno-beli ne stignu da registruju novajlije za početak Superlige i meč protiv niškog Radničkog.

"Postoji mogućnost da ne stignemo da ih na vreme registrujemo i da će zaigrati posle početka šampionata. Po dolasku u klub rekao sam da nisam Dejvid Koperfild i da ne mogu sve da rešim za 15 dana pomoću čarobnog štapića. Ovde se vuku 'repovi' od pre deset godina, ali rešićemo probleme i bićemo šampioni", naveo je Terzić.

Olimpijakos pušta Kataija, ali...

Zvezda se dogovorila sa Olimpijakosom oko pozajmice Aleksandra Kataija, ali Terzić kaže da bi pregovori sa igračem mogli da budu "kočnica".

"Trener Lalatović i ja smo pričali sa njim pre 15 dana i nisam imao utisak da želi da se vrati u Srbiju, već da ima druge planove. On želi da se nametne treneru, ali nije otišao sa ekipom na turneju u Ameriku. Pokušaćemo uskoro da stupimo u kontakt", rekao je Terzić i najavio da će do kraja prelaznog roka Zvezda dovesti još jednog kvalitetnog napadača.

"Pored toga ne želimo da pretrpavamo igrače, veće će Luka Jović imati više prostora, pošto je svojim talentom to zaslužio. Ubeđen sam da će eksplodirati ove sezone i zato ćemo pažljivo birati ko će mu biti partner u napadu. Dogovorili smo saradnju sa Pečnikom na još dve godine i biće kapitalno pojačanje", otkrio je Terzić i najavio da bi Đorđe Rakić i Darko Lazović mogli da napuste klub u slučaju adekvatne ponude.

Terzić je rekao da će najveća plata među igračima biti 10.000 evra. Novi igrači Miloš Bosančić zarađivaće 7.000 evra, Daniel Avramovski 5.000, a po 4.000 Bogdan Planić i Nenad Gavrić.

Navijači nisu bili ni za ni protiv dolaska Bosančića

Zvezda je tokom prelaznog roka u klub dovela nekadašnjeg igrača Partizana Miloša Bosančića, koji je potpisao ugovor na dve godine, što neki navijači Zvezde nisu pozdravili.

"Navijači su ogromna snaga Crvene zvezde i trebaju nam. Ne treba nekim odlukama da ih okrenemo protiv aktuelnog rukovodstva, to bi bio autogol s obzirom na mnogo problema koje klub ima. Nismo hteli da dovedemo Bosančića dok ne postignemo kakav takav dogovor s navijačima. Oni su rekli da nisu ni za ni protiv njegovog dolaska i da će biti neutralni ako je to interes kluba. Da su bili decidirano protiv, ja ne bih bio za dolazak Bosančića. Ali, drago mi je što je napravljen kompromis. On je kvalitetan igrač koji je potreban Zvezdi, a došao je bez para jer želi da igra tu. U Partizanu nije ostavio veliki trag, veliki je navijač Zvezde", rekao je Terzić.

Trening centar u Borči, BSK filijala 

Terzić je novinarima u Sloveniji rekao da će Zvezda izgraditi trening centar u Borči a da će tamošnji BSK postati Zvezdina filijala.

"Ima mnogo stvari i detalja koje treba precizirati jer tamo određene strukture vode klub već 20 godina i naravno da treba da se poklope interesi, što iziskuje i vreme i energiju. Ali, postoji dobra volja i nas i ljudi koji vode Borču", rekao je Terzić.

Prema njegovim rečima, veliki interes u tom projektu imaće i beogradska leva obala Dunava u kojoj živi više od 100.000 ljudi.

"Veliki je interes da se jedan velikan preseli sa radom u taj kraj", istakao je Terzić i dodao da je plan da BSK kompletno bude Zvezdin klub.

"Nije lak proces da zaokružimo tu priču, ali naš cilj je da BSK skroz uzmemo kao našu filijalu, što podrazumeva naš stručni štab, rukovođenje klubom i sve ostalo", naveo je Terzić.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи