Karadžić: Prvo EP, a onda novi mandat!

Predsednik FSS Tomislav Karadžić otkrio detalje saradnje sa Dikom Advokatom i razloge njegovog angažovanja, ali i sopstvenu želju da se kandiduje za još jedan mandat. Karadžić je zahvalio prethodnim selektorima Mihajloviću i Druloviću na urađenom.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić najavio je da će se ponovo kandidovati na tu funkciju, ali tek nakon što nacionalni tim izbori plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Karadžić je na promociji novog selektora Dika Advokata naveo da je ugovor sa holandskim stručnjakom potpisan na dve godine, uz opciju produženja za još dve.

Prema njegovim rečima, ta klauzula znači i da on ima ambiciju da se ponovo kandiduje za predsedničku funkciju.

Karadžić je izjavio da je Advokat izabran za selektora reprezentacije zbog velikog iskustva u radu s nacionalnim timovima.

"On ispunjava sve kriterijume koje smo postavili, a njegovo iskustvo obećava i hrabri jer radi već 30 godina bez ijedne pauze", rekao je on.

"Hteli smo iskusnu i odgovornu ličnost i mislim da smo je dobili. O potvrdi njegovog kvaliteta govore i osvojeni trofeji jer ih ima čak 14", rekao je Karadžić i dodao da očekuje da će Advokat unaprediti igru reprezentacije Srbije.

"Očekujem da će doći do napretka u igri. U prethodne dve godine smo rekonstruisali igru, imamo veliki broj mladih i kvalitetnih igrača i verujem da će iskustvo, znanje i čvrsta ruka Advokata učvrstiti i podići igru na viši nivo", rekao je on.

Predsednik FSS se zahvalio prethodnim selektorima Siniši Mihajloviću i Ljubinku Druloviću na urađenom.

"Zahvalio bih se Siniši koji je selektirao korektan tim, podmladio ekipu i sada imamo potencijal sa kojim će iskusni selektor moći da napravi iskorak, pogotovo na rezultatskom planu, koji nam nedostaje. I Drulović je odigrao značajnu ulogu, obavio je sve što smo od njega tražili", rekao je Karadžić.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво