Srbija zna da igra, ali ne ume da pobeđuje

Dik Advokat, zvanično novi selektor Srbije, rekao je da je prihvatio ovu funkciju jer veruje u kvalitet ekipe i buduće uspehe. On je istakao da izgovori ne postoje i da ekipa mora da se plasira na EP u Francuskoj za dve godine.

Dik Advokat je i zvanično novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije. Holanđanin je na predstavljanju rekao da nema izgovora i da ekipa mora da se izbori za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

"Druge opcije ne postoje i tako moramo da se ponašamo. Uvek sam se pitao kako ovakva ekipa ne može da postiže značajne rezultate. Mislim da mogu to da promenim. Video sam da u igri Srbije ima dosta oscilacija i to mora da prestane. Ekipa zna da igra, ali ne zna da pobeđuje. Volim napadački fudbal, dobro organizovan i loptu u posedu", rekao je Advokat na konferenciji za novinare u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

On je naveo da talenat srpskih fudbalera nikada nije bio problem.

"Gledao sam snimke iz prethodnih mečeva i video sam da je ekipa talentovana, ali da nije spremna za velika takmičenja. Srbija ima igrače koji vole da igraju za reprezentaciju. Talenat nije dovoljan, postoje i druge osobine", objasnio je holandski stručnjak.

Advokat je potvrdio da je izabrao selekciju Srbije i zato što je želeo da se oprosti i odmori od klupskog fudbala.

"Pre 14 dana sam dobio poziv Srbije i odlučio da ga prihvatim, ali i da se oprostim od klupskog fudbala. Znam koliko Srbija ima kvalitetnu ekipu. Imam viziju. Pitanje novca nije bilo presudno, već činjenica da možemo da budemo uspešni", istakao je novi selektor Srbije.

Na pitanje da li zna da Srbija ima dosta problema sa motivacijom protiv slabijih reprezentacija, Advokat je kazao:

"Ne postoje slabe ekipe, igranja protiv Danske i Portugalije ne treba da predstavlja motiv, ali fudbaleri moraju da shvate i da su mečevi protiv Jermenije i Albanije, koji nisu slabi protivnici, veoma važni".

Holanđanin je rekao i da neće terati igrače da pevaju himnu uoči početka mečeva.

"Oni koji žele da se skoncentrišu na utakmicu, mogu to da urade. Neću da uvodim pravilo o pevanju himne. Ne koristim reč disciplina, ali mora se znati ko šta radi", zaključio je Advokat.

Advokat je u karijeri vodio reprezentacije Holandije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Koreje, Belgije i Rusije.

Kada je reč o klubovima, bio je trener Harlema, Dordrehta, PSV Ajndhovena, Glazgov Rendžersa, Borusije iz Menhengladbaha, Zenita i Az Alkmara.

Najveći uspeh u karijeri napravio je sa ruskim Zenitom, pošto je 2008. godine osvojio tadašnju Ligu Uefa i kontinentalni Superkup.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво