Strašću i srcem protiv Portugalaca

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije sastaje se večeras u polufinalu prvenstva Evrope sa selekcijom Portugalije, a selektor Veljko Paunović smatra da je protiv kvalitetnog rivala neophodno igrati sa strašću i srcem do poslednjeg sudijskog zvižduka. Specijalnu emisiju i direktan prenos možete pratiti na Prvom programu RTS-a.

Omladinci Srbije (igrači do 19 godina), koji na šampionatu u Mađarskoj brane titulu, u polufinale su prošli kao drugoplasirani iz B grupe, iza Nemačke, dok su Portugalci bili superiorni u A grupi.

"Olakšavajuća je okolnost što smo već obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo sledeće godine na Novom Zelandu. Sada počinje plej-of, gde jedino pobedom nastavljamo takmičenje. Portugalija je izuzetno jaka ekipa, uz Nemce najkvalitetnija na turniru. Pokušaćemo da budemo čvrsti, snažni i odlučni. Neophodno je da imamo fantastičan odnos prem zadacima i zahtevima i da igramo sa strašću i srcem do poslednjeg sudijskog zvižduka", rekao je Paunović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Nacionalni tim, koji je u ovom uzrastu trijumfovao prošle godine na kontinentalnom prvenstvu u Litvaniji, u duel sa Portugalcima ulazi oslabljen bez povređenog Danila Pantića, ali se u sastav, posle suspenzije, vraća kapiten Nemanja Maksimović.

"Maksimović je veoma važan igrač i lider ove generacije. Dobro je što se kartoni do polufinala brišu, jer je takmičenje vrlo zahtevno i teško i nema dovoljno vremena za oporavak. Mi pored rezultatskog cilja radimo i na ispunjavanju nekih novih ideja i ciljeva. Selektirali smo ubedljivo najmlađu ekipu na prvenstvu Evrope, sastavljenu od tri generacije igrača (1995, 1996. i 1997) i stigli smo do polufinala. Važno je raditi planski i misliti o našoj budućnosti", zaključio je Paunović.

Strelac pobedonosnog gola protiv Bugarske Staniša Mandić rekao je da on i saigrači poštuju tim Portugalije, ali da veruju u sopstvene mogućnosti.

"Obe selekcije su pokazale kvalitet u dosadašnjem delu takmičenju i zaslužile su da se bore za ulazak u finale. Očekujem dobru utakmicu, jer Portugalija ima fudbalsku tradiciju, a mi smo, ipak, aktuelni prvaci Evrope. Protiv Nemačke smo pokazali snagu i ako to ponovimo protiv Portugalije, možemo u finale“, kazao je Mandić.

Polufinalna utakmica evropskog prvenstva između omladinaca Srbije i Portugalije igra se od 21 sat u Felčutu, kraj Budimpešte.

U drugom polufinalu, od 18 sati u Budimpešti, sastaju se Nemačka i Austrija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво