Gde "nestaju" mladi srpski talenti?

Srbija je fudbalska velesila, ako se sagledaju samo rezultati naših mlađih kategorija, jer 2004. i 2007. dolazili smo do finala Evropskih prvenstava do 21, a 2013. godine naši omladinci osvojili su Evropski šampionat do 19 godina. Iz tih ekipa, mnogi igrači poput Ivanovića, Kolarova, Baste, Zorana i Duška Tošića, Mrđe i Biševca godinama su oslonac igre našeg A tima.

Ipak, u tih 10 godina, A reprezentacija propustila je sva tri Evropska i igrala na dva svetska prvenstva gde nismo prolazili grupnu fazu. Rezultati definitivno izostaju.

Ljubinko Drulović predvodio je kao selektor naše Omladince u Litvaniji prošle godine, a iz te ekipe izdvojili su se Mitrović, Rajković, Pavlovski, Milinković-Savić, Golubović i Đurđević, jedva punoletni momci koji su mahom svi već u inostranim klubovima.

Marko Pavlovski, kojeg su svi videli kao naslednika Dragana Stojkovića, otišao je u Porto gde još uvek čeka priliku u prvom timu, dok je najbolji golman prethodnog omladinskog šampionata Slobodan Rajković iz Jagodine došao u Crvenu zvezdu gde nije branio, te je na ovom svetskom šampionatu u Mađarskoj već napravio jednu veliku, nesvojstvenu grešku.

Na ovom evropskom prvenstvu već smo dobili nove uzdanice za budućnost poput Andrije Živkovića, Danila Pantića, Nemanje Maksimovića i Luke Jovića koji su namučili Nemce u ovom uzrastu.

Uz Aleksandra Mitrovića, Lazara Markovića i nove omladince koji dolaze, jasno je da svetlu budućnost imamo. Stvarnost govori da već u septembru počinju kvalifikacije za Evropski šampionat A timova koji će se 2016. igrati u Francuskoj.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи