Читај ми!

Šahtjor do daljeg u Lavovu

Šahtjor napustio Donjeck, kao domaćin će igrati u Lavovu, a sedište kluba će biti u Kijevu. Klub ubeđuje šestoricu Južnoamerikanaca da se vrate u Ukrajinu.

Ekipa Šahtjora iz Donjecka ove sezone će zbog oružanih sukoba u Ukrajini kao domaćin igrati u Lavovu, a sedište kluba biće u Kijevu, potvrdio je izvršni direktor "rudara" Sergej Palkin.

Šahtjor je juče u Lavovu savladao Dinamo Kijev sa 2:0 i osvojio nacionalni Superkup.

Na stadionu u Lavovu pre dve godine igrale su se utakmice kontinentalnog šampionata u fudbalu.

Stadion Šahtjora nalazi se u Donjecku, na istoku zemlje, u regionu gde već mesecima traju oružani sukobi, a nedavno je oboren i malezijski avion u kojem je poginulo 298 osoba.

"Budimo iskreni, nećemo u Lavovu imati podršku sa tribina kao u Donjecku. Ipak, verujem da će ova varijanta moći da funkcioniše. Igraćemo ovde i prvenstvo i mečeve Lige šampiona", rekao je Palkin za klupski sajt.

On je naveo i da uprava kluba još uvek radi na tome da ubedi petoricu Brazilaca i jednog Argentinca da se vrate u Ukrajinu. Oni su odbili da dođu u klub posle letnje pauze zbog straha od sukoba.

"Sada smo u fazi ubeđivanja. Pokušavamo da im dokažemo da je Ukrajina bezbedna za život i igranje fudbala. Momci su uplašeni, a nadam se da ćemo problem rešiti", zaključio je Palkin.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи