Читај ми!

Zvezda efikasna na startu priprema

Crvena zvezda je pobedom startovala na pripremama u Sloveniji pošto je sa 4:2 pobedila drugoligaša Veržej. Crveno-beli su bili mnogo bolji i opasniji rival, ali se videlo da su na početku pripremnog perioda. Strelci za srpskog šampiona bili su Jokić, Rakić, Jović i Grujić.

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su prvu pripremnu utakmicu u Brežicama. Protivnik je bio slovenački drugoligaš Farmteh Veržej, a naš tim je pobedio sa 4:2.

Prvo poluvreme proteklo je u potpunoj terenskoj dominaciji Crvene zvezde, koja je materijalizovana u finišu.

Crvena zvezda je nastupila u formaciji 4-1-4-1, gde je na poziciji levog beka zaigrao Mihailo Ristić. Aleksandar Kovačević je bio zadnji vezni igrač, a ispred njega su bili Nenad Milijaš i Milan Jokić. Bočne pozicije zauzeli su Karaklajić i Gavrić, dok je u napadu igrao Rakić.

Upravo je Zvezdin napadač bio u centru pažnje u najvećem broju situacija, što u završnim dodavanjima, što u prilikama u kojima se našao. Uglavnom nakon asistencija Milijaša, Rakić je ulazio u prilike, ali nije bio precizan pa su lopte završavale pored ili iznad gola. Ekipa Veržeja nije niti jednom ozbiljno zapretila, a sve do 45. minuta u napadu je bila neprimetna.

U 35. minutu, Crvena zvezda je došla do prednosti. Rakić je nakon centaršuta omogućio Jokiću da sa ivice kaznenog prostora snažno šutira i zatrese mrežu.

Samo pet minuta kasnije, već je bilo 2:0. Kovačević je lepo promenio stranu, poslavši loptu na levi deo terena, a Ristić ju je prihvatio i dodao Gavriću koji je centrirao iz prve, a Rakić nogom prosledio loptu u "malu mrežu".

U poslednjem minutu prvog poluvremena viđen je prvi udarac ka golu Rajkovića - sa distance, koji je naš golman lako ukrotio.

U drugom poluvremenu Lalatović je potpuno izmenio sastav. Na gol je stao Kahriman. Štoperski tandem činili su Arauho i Stojanović, a bekovski Đorđević i Brajović. Gogić je igrao na poziciji zadnjeg veznog, dok su Grujić i Živković zauzeli mesto ispred njega. Po boku su delovali Onjilo i Jović, a napadač je bio Despotović.

Crvena zvezda je u 50. minutu izgubila loptu na sredini terena, i Veržej je to iskoristio da stvori prvu pravu šansu, i odmah je materijalizuje.

Sličan scenario viđen je i pet minuta kasnije, kada je nakon novog gubitka lopte i kontre Veržeja, opravdano dosuđen jedanaesterac za slovenački tim. Najstrožu kaznu izveo je Kek, koji je uspeo da prevari Kahrimana i izjednači na 2:2.

Srpski šampion je kažnjen za svoje greške, ali je nastavio da napada. U 62. minutu, prečka se zatresla nakon udarca Despotovića glavom. Njemu je prethodno odlično asistirao Đorđević sa desne strane. Lopta je konstantno bila u posedu Crvene zvezde, ali naš tim nije uspevao da stvori pravu priliku. Jedna od izglednijih situacija bila je i ona iz 77. minuta, kada je nakon centaršuta Živkovića, Luka Jović šutirao glavom, ali se istakao čuvar mreže Veržeja.

Ono što nije uspeo u 77, Jović je učinio četiri minuta kasnije. Đorđević je prošao po desnoj strani, uposlio Despotovića koji šutira, golman kratko odbija loptu do Jovića, kojem nije bilo teško da zatrese mrežu.

Da 3:2 ne bude konačan rezultat, pobrinuo se Grujić, koji je natrčao na povratnu loptu Onjila, precizno šutirao po zemlji iz prve, i postavio konačan rezultat utakmice.

Sledeća provera na programu je u subotu, kada se Crvena zvezda sastaje sa Krkom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи