Barsa bez titule, Martino bez posla

Herardo Martino izvinio se navijačima Barselone zbog neuspeha u šampionatu Španije i najavio odlazak iz kluba. Bilo mi je zadovoljstvo što sam trenirao ovakvu insituciju, zaključio Martino.

Argentinski trener Herardo Martino izvinio se navijačima Barselone jer ekipa nije uspela da osvoji titulu u Primeri i najavio da odlazi iz kluba.

"Želim da vas obavestim da više nisam trener Barselone. Uprava kluba i ja smo postigli sporazum o raskidu ugovora. Bila je čast voditi ovaj tim. Izvinjavam se navijačima zato što nismo ostvarili ciljeve", rekao je Martino za španske medije.

Fudbaleri Barselone nisu odbranili titulu u Španiji, pošto nisu uspeli da pobede Atletiko Madrid na svom terenu. Meč na Nou Kampu je završen nerešenim rezultatom 1:1, što je bilo dovoljno Atletiku za prvu titulu od 1966. godine.

"Radio sam sa velikim igračima, moja najveća zahvalnost ide njima. Učinili su me ponosnim. Bilo mi je zadovoljstvo što sam trenirao ovakvu insituciju", dodao je Martino.

Martino je preuzeo Barselonu prošlog leta, kada je na klupi zamenio nedavno preminulog Tita Vilanovu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 18. maj 2014, 07:54) - Petar [neregistrovani]

Zasluženo

Kad se sve sabere i oduzme ipak je potrebno reći, da je Atletiko potpuno zasluženo prvi. Ako Barselona ne može u zadnjih 6 utakmica da pobedi Atletiko, onda i nemaju za čim žaliti. Vrlo diskutabilno je, da li je sudija napravio kardinalnu grešku kod gola Mesija, međutim i ta činjenica ne umanjuje uspeh Madrižana. Kad je i publika ispratila taj tim sa aplauzom, onda to dovoljno govori o kvalitetnom timu. Barselona je imala sve u svojim rukama i malo sreće da je odlučivala o svom statusu, međutim Atletiko je vrhunska ekipa. Trener Barselone je pravio mnogo grešaka menjanjem igrača kroz prvenstvo i tu su izgubili pobednički mentalitet. Potrebno je posebno istaći katastrofalnu odbranu Barselone i golmana, pa onda i tu leži ključ neuspeha u tek završenoj sezoni u Španiji.
Ipak ,bilo je lepo preko sezone gledati španski fudbal i nadam se da će to biti i u buduće. Na kraju će Španci osvojiti sve što se može osvojiti u evropskom fudbalu i tu se nema šta više polemizirati.

(nedelja, 18. maj 2014, 02:34) - anonymous [neregistrovani]

tata

hvala bogu i srecan ti put