Читај ми!

Žesus: Nije pobedio bolji

Trener fudbalera Benfike Žorže Žesus rekao je da je njegova ekipa u finalu Lige Evrope protiv Sevilje činila sve što je mogla, ali da u fudbalu "ne pobeđuje uvek bolji tim". Trener Sevilje pohvalio borbenost ekipe. Oblak: Fudbal je ponekad nepravedan. Gamero: Bilo mi je važno samo da što jače šutnem.

Sevilja je u Torinu osvojila Ligu Evrope, pošto je posle izvođenja jedanaesteraca pobedila Benfiku sa 4:2. Posle 90 minuta i produžetaka bilo je 0:0.

"Uvek je teško kada izgubite. Tokom 120 minuta igre mi smo prikazali više i stvorili više prilika. Čestitam mojim igračima i navijačima, koji su pokazali da su vredni finala. Nije pobedio bolji tim", rekao je Žesus, preneli su portugalski mediji.

Ovim porazom nastavljeno je "prokletstvo" Benfike, koja od 1962. godine u sedmom finalu nekog evropskog takmičenja nije osvojila trofej. Tadašnji trener Bela Gutman je sa klubom osvojio dve uzastopne titule prvaka Evrope i tražio je povišicu, ali ga je uprava kluba odbila.

Mađarski trener je tada napustio lisabonski klub i rekao da Benfika "ni za 100 godina neće osvojiti neki evropski trofej". Benfika je prošle godine igrala u finalu Lige Evrope, ali je izgubila od Čelsija sa 1:2.

Benfika je ove sezone osvojila prvenstvo Portugalije i Liga kup, a u nedelju ima priliku da, ako pobedi Rio Ave u finalu Kupa, osvoji "triplu krunu".

"Zaslužujemo čestitke za prikazano u finalu Lige Evrope, ali moramo da razmišljamo o finalu Kupa. U fudbalu ne možete gledati u prošlost, ne postoje moralni pobednici", rekao je Žesus.

Trener Sevilje Unaj Emeri pohvalio je borbenost svoje ekipe, a posebno je istakao golmana Beta i njegovog trenera Havijera Garsiju.

"Benfika je zaslužila finale, u nekim trenucima ekipe su bile izjednačene. Mogli ste da vidite da su igrači umorni, ali ovaj tim je naučio kako da pati, da ostane veliki i pripremio se za ovakvu utakmicu", rekao je Emeri. Beto je odbranio drugi i treći penal, koji su šutirali Oskar Kardoso i Rodrigo.

"Čavi je obavio dobar posao sa golmanima, a sa Betom najbolji, najvažniji. Ovaj uspeh je proizvod rada cele ekipe", rekao je Emeri.

Oblak: Fudbal je ponekad nepravedan, nismo zaslužili poraz

Golman Benfike Jan Oblak rekao da je razočaran zbog poraza u finalu Lige Evrope od Sevilje i istakao da njegova ekipa nije zaslužila da izgubi.

"Odigrali smo dobar meč, imali smo dosta prilika za gol. Ipak, fudbal je takav i na kraju smo izgubili na penale. Nismo imali sreće, ponekad ova igra nije fer prema fudbalerima. Imamo još finale portugalskog kupa i želimo da osvojimo taj trofej", rekao je Oblak za sajt kluba iz Lisabona.

"Nije lako kada izgubite, pogotovo onako kako se nama to desilo sinoć. Već se okrećemo onome što nas čeka u budućnosti. Ponovo ćemo pokazati koliko smo jaki i znam da možemo da se podignemo posle ovog poraza", rekao je fudbaler Benfike Ezikijel Garaj.

Gamero: Bilo mi je važno samo da što jače šutnem

Napadač Sevilje Kevin Gamero, strelac odlučujućeg penala u finalu Lige Evrope protiv Benfike, rekao da je u tom trenutku razmišljao samo kako da što jače šutne loptu.

"Nisam ni o čemu razmišljao kada sam izvodio jedanaesterac. Samo sam hteo da što jače uputim udarac. Ovo je veliki dan za ceo klub", rekao je Gamero. Francuski fudbaler na taj način osvojio je trofej u takmičenju u kojem je debitovao na impresivan način, sa dva pogotka protiv Crvene zvezde u dresu Strazbura.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи