Sevilja posle penala do trofeja!

Sevilja - Benfika 0:0 (penali 4:2). Boljim izvođenjem penala, ekipa Sevilje je osvojila trofej Lige Evrope! Nakon odigranih 120 minuta nije bilo golova u Torinu, pa su pobednika Lige Evrope odlučili jedanaesterci u kojima su precizniji bili Španci. Benfika je propustila više šansi ali im je to slaba uteha.

Fudbaleri Sevilje osvojili su trofej Lige Evrope pošto su u finalnoj utakmici u Torinu savladali ekipu Benfike boljim izvođenjem penala sa 4:2.

Susret je posle 90 minuta igre i produžetaka završen bez golova - 0:0.

Sevilja je osvojila treći trofej Lige Evrope, nakon što je prethodno trijumfovala 2006. i 2007. godine.

Fudbaleri Benfike nisu imali sreće, jer su najvećim delom utakmice igrali bolje i stvorili brojne šanse, od kojih tri-četiri stopostotne.

Nisu imali sreće ni prilikom izvođenja penala, a junak trijumfa Sevilje bio je golman Beto, koji je branio izvanredno u 120 minuta meča, a sa "bele tačke" zaustavio je udarce Kardosa i Rodriga.

Benfika je poražena u osam finala zaredom u evropskim kupovima, tako da kletva Bele Gutmana i dalje traje.

Ovako je tekao finalni meč u Torinu: 

23.33 - Gameiro pogađa za 4:2 i osvajanje trofeja!!! 

23.32 - Luisao pogađa i smanjuje na 3:2. 

23.31 - Koke je suguran za velikih 3:1 za Sevilju! 

23.30 - Rodrigo iz Benfike uzima zalet, nesigurno i promašuje tj. Beto ponovo brani! 

23.28 - Mbija šutira i donosi prednost Sevilji - 2:1 posle druge serije. 

23.28 - Kardoso šutira ali Beto brani!

23.28 - Siguran je i Karlos Baka - 1:1. 

23.27 - Prvi je penal šutirao Lima iz Benfike i pogodio za 0:1.

23.19 - Ni posle 120 odigranih minuta nema pobednika, pa će osvajača Lige Evrope za sezonu 2013/14 odlučiti udarci sa 11 metara. 

23.10 - Opao je tempo. Kao da obe ekipe ne žele da naprave grešku, koja bi ih koštala finala. Penali su sve bliži...

23.07 - Nova izmena u Sevilji, Figureas je zamenio Vitola. 

23.02 - Počeo je drugi produžetak. 

23.00 - Završen je prvi produžetak, i dalje je 0:0. 

22.58 - Marko Marin već našušta teren, umesto njega u igri je Kevin Gameiro. 

22.55- Benfika je konkretnija i u prvom produžetku ali bez ozbiljnijih prilika. NA drugoj strani, u 101. minutu Karlos Baka je bio u velikoj prilici ali je loše šutirao sa nekih 15-ak metara. Lopta je završila u gol-autu. 

22.43 - Počeo je prvi produžetak. Sa centra su krenuli igrači Sevilje. 

22.38 - Posle 90 minuta u Torinu nema pobednika ni golova. Igraće se dva produžetka od po 15 minuta. 

22.36 - Istekao je 90. minut. Igraće se dva minuta nadokanade... 

22.29 - Fantastičan šut Lime u 84. minutu meča sa nekih 20 metara ali je golman Sevilje Beto je sjajno odbranio... Odmah potom Garaj glavom šutira malo iznad gola. Bolja je Benfika u finišu meča.

22.23 - Prva izmena u ekipi Sevilje - Rejesa je zamenio Marko Marin. 

22.18 - U 72. minutu meča Maksi Pereira je lepo ušao u šesnaesterac, ali se umesto šuta odlučio za asistenciju Limi, koji je izblokiran neposredno pre šuta ka golu Beta. I dalje nema golova - 0:0. 

22.06 - Ekipe kao da su, bokserski rečeno, spustile gard! Ređaju se šanse i kontre na obe starne, oba tima ulaze u odlične prilike da povedu i pravo je čudo što je na semaforu posle 60 minuta igre rezultat 0:0.

21.58 - Velika šansa i na drugoj starni, Rejes je bio u dobroj poziciji na 15 metara od gola ali je šutirao pored gola. Rasplamsala se borba... 

21.53 - Veliki pritisak Benfike na startu drugog poluvremena - velike prilike za Limu, Maksija Periru... Sevilja se nekako odbranila. 

21.50 - Počelo je drugo poluvreme... 

21.34 - Nova šansa za Benfiku, Gaitan je bio u stopostotnoj šansi ali je Fasio izbacio loptu u poslednjem momentu. Odmah posle tog momenta, Feliks Brih je označio KRAJ PRVOG POLUVREMENA, koje je završeno rezultatom 0:0.

21.32 - Velika šansa za Masija Pereiru koji se našao sam pred Betom ali je šutirao pravo u golmana Sevilje. Odmah posle Rodrigo je dobro šutirao ali Beto je ponovo odbranio... 

21.27 - Sevilja je opasnija i konkretnija u finišu poluvremena. Baka je bio u duelu sa Luisaom u šesnaestercu ali ipak nije uspeo ozbiljnije da zapreti Oblaku. Na drugoj strani, agilniji od ostalih je Maksi Pereira ali bez većih uspeha...

21.16 - Treći žuti karton na meču a prvi za fudbalere Benfike, dobio ga je Sikera u 30. minutu. I dalje nema golova - 0:0. 

21.12 - Dva pretprljena faula nažalost su ostavila traga na Miralemu Sulejmaniju, koji je morao da napusti teren. Zamenio ga je Andre Almeida. 

21.08 - Meč zajedno prate Ser Aleks Ferguson i trener Juventusa Antionio Konte.

21.00 - Nakon slobodnog udarca i ubacivanja lopte u kazneni prostor Sevilje, Garaj je imao šansu ali je izblokiran. Lopta je otišla u korner nakon kojeg se ništa bitnije nije desilo. Posle 15 minuta nema golova - 0:0. 

20.58 - Prvi žuti karton na meču - dobio ga je Fasio iz Sevilje zbog oštrog starta nad srpskim fudbalerom u redovima Benfike Miralemom Sulejmanijem. Samo minut kasnije, zbog novog starta nad našim igračem javnu opomenuo dobio je i Moreno. 

20.56 - Prva ozbiljnija situacija viđena je pred golom Benfike. Rakitić je povukao kontru, ali je u nastavku kacije napadač Baka bio u ofsajd poziciji. 

20.50 - Posle prvih pet minuta, čini se da su agresivnije krenuli fudbaleri portugalske Benfike. Izgleda da će Sevilja osloniti na kontra napade. 

20.47 - Sjajnu šetalicu razvili su navijači Sevilje...

20.45 - POČELO JE VELIKO FINALE U TORINU!

20.35 - Deset minuta pre starta meča, navijači Benfike su do poslednjeg mesta ispunili za njih predviđenu tribinu...

20.24 - Pehar koji će podići kapiten pobedničkog tima nalazi se pored terena...

20.15 - Još tačno pola sata ostalo je do početka velikog finala Lige Evrope u Torinu a objavljeni su i sastavi i formacije finalista:

Da li će Benfika konačno skinuti prokletstvo Bele Gutmana ili će Sevilja ponoviti uspeh iz 2007. godine, saznaćemo posle večerašnjeg torinskog finala Lige Evrope.

Sevilja i Benfika su do sada odigrale dva međusobna meča u evropskim takmičenjima.

U sezoni 1957/58 u preliminarnoj fazi Kupa šampiona, Sevilja je kod kuće slavila sa 3:1, a u revanšu u Lisabonu su odigrali meč bez golova.

Oba kluba će imati veliku podršku svojih navijača, koji su tokom celog dana okupirali trgove i pabove širom Torina.

Direktan TV prenos možete gledati na Prvom programu RTS-a a tekstualni prenos na našem sajtu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво