Читај ми!

Roman odobrio, rezerve protiv Liverpula

Žoze Morinjo je dobio zeleno svetlo od čelnika Čelsija da na meč sa Liverpulom izvede rezervnu postavu, kako bi najbitnije igrače odmorio za duel sa Atletikom u Ligi šampiona.

Uprava Čelsija, predvođena vlasnikom Romanom Abramovičem, dala je menadžeru Žozeu Morinju zeleno svetlo da na prvenstveni meč sa Liverpulom izvede praktično rezervni tim, jer želi sve karte da baci na Ligu šampiona.

"Plavce" u nedelju očekuje meč na "Enfildu", dok će u sredu dočekati Atletiko Madrid u revanšu polufinala Lige šampiona.

Kako navodi Gardijan, portugalski stručnjak želi da odmori glavne igrače za meč sa Atletikom, svestan da su mu male šanse da u Premijer ligi osvoji titulu, jer Liverpul, tri kola pre kraja, ima pet bodova prednosti.

Evidentno je da je i Morinju i Abramoviču prioritet Liga šampiona, odnosno pokušaj da se drugi put u klupskoj istoriji donese taj pehar na "Stamford bridž".

U prilog tome idu i česte Morinjove kritike na račun rasporeda utakmica Čelsija u Premijer ligi, odnosno nemogućnosti da odmori igrače zbog "gustog" kalendara.

Morinjo je čak tražio da se duel sa Liverpulom pomeri na petak ili subotu, kako bi Čelsi imao vremena da odmori igrače za revanš sa Madriđanima.

Ipak, teoretski, Čelsi bi u slučaju da pobedi na "Enfildu" mogao dodatno da zakomplikuje situaciju u Premijer ligi, odnosno da vrati u igru Mančester siti.

Morinjo je nedavno rekao da "mora da sluša klub", ali je istakao i da Čelsi brani čast engleskog fudbala u Ligi šampiona.

"Zbog toga bih na teren protiv Liverpula najradije poslao igrače koji neće igrati u revanšu polufinala Lige šampiona", rekao je nedavno portugalski stručnjak.

O toj nameri, pored Abramoviča i Morinja, diskutovali su i izvršni direktor Čelsija Ron Gurlej i sportski direktor Majkl Emenalo, kao i predsednik Brus Bak.

Morinjo posle prvog meča sa Atletikom već ne može da računa na povređene Petera Čeha i Džona Terija. Međutim, u meču sa Liverpulom mogli bi da igraju Frenk Lampard i Džon Obi Mikel koji zbog suspenzije propuštaju revanš protiv Atletika, kao i Nemanja Matić i Mohamed Salah, koji nemaju pravo nastupa za Čelsi u Ligi šampiona.

Što se tiče pravilnika Premijer lige, tu Morinjo ne bi trebalo da ima problema, pošto je za takmičenje važno samo da u timu budu igrači koji su na spisku podnetom uoči početka sezone, a koji broji 25 fudbalera.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво