Читај ми!

Borini ruši Čelsijeve snove o tituli

Fabio Borini, fudbaler Liverpula na pozajmici u Sanderlendu, postigao pobedonosni gol u šokantnoj pobedi nad Čelsijem na Stamford bridžu. Kristal Palas stigao do pete "vezane" pobede, nakon što su savladali Vest Hem minimalnim rezultatom. Svonsi, golovima najskupljeg pojačanja u istoriji Vilfreda Bonija, preokrenuli protiv Njukasla.

Nakon što su uzeli bod Mančester sitiju, tačnije nesrećno ostali bez sva tri, fudbaleri Sanderlenda, poslednjeplasiranog tima u Premijer ligi, napravili su novo iznenađenje - pobedili su Čelsi u sred Londona!

Vrlo lako se može ispostaviti da je šampionske snove Žozea Morinja srušio Fabio Borini. Italijan, koji je prošao Čelsijeve škole ali kojeg Čelsi nije želeo da zadrži, završio je u Liverpulu prošle godine.

Na pozajmici u Sanderlendu, možda je on čovek koji će, indirektno, doneti titulu na Enfild.

Čelsi je poveo golom Etoa u 12, ali je Konor Vikam izjednačio šest minuta kasnije. Fabio Borini je bio precizan sa bele tačke u 81. minutu.

Vrlo interesantno, ovo je prvi Morinjov poraz na Stamford bridžu u Premijer ligi. Ima skor od 61 pobede, 16 nerešenih i jedan, današnji, težak, poraz. 

Fudbaleri Kristal Palasa pobedili su u gostima Vest Hem sa 1:0 u utakmici 35. kola engleske Premijer lige, te tako upisali peti uzastopni trijumf u tom takmičenju.

Svonsi je do pobede od 2:1 nad Njukaslom došao u poslednjim trnucima susreta iz jedanaesterca.

U ostala dva meča, koja su počela u 16.00, nije bilo pobednika. Kardif i Stouk igrali su nerešeno 1:1, dok je duel između Aston Vile i Sanderlenda završen bez golova.

Kristal Palas je do pobede došao iz jedanaesterca, koji je u 59. minutu realizovao Majkl Jedinak. Prethodno je Pablo Armero u kaznenom prostoru oborio Kamerona Džeroma.

Kristal Palas je ovom pobedom došao do 43 boda i zauzima 11. mesto, dok je Vest Hem 12. sa 37.

Njukasl je pred svojim navijačima u prvom poluvremenu došao do prednosti, posle gola Šole Ameobija, ali je ekipa iz Velsa dok kraja susreta uspela da načini preokret.

Ameobi je u 23. minutu postigao prvi gol na meču, da bi Vilfred Boni u sudijskoj nadoknadi vremena prvog dela meča doneo izjendačenje Svonsiju.

Pobedu Velšanima doneo je Boni u drugom minutu sudijske nadoknade vremena, pošto je bio precizan sa bele tačke.

Njukasl je tako zabeležio peti uzastopni poraz u Premijer ligi, pa sada zauzima deveto mesto sa 46 bodova, dok je Svonsi 13. sa 36.

Ranije danas Totenhem je sa 3:1 pobedio Fulam, dok se od 18.30 sati sastaju Čelsi i Sanderled.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво