Читај ми!

Krojf: Barselona mora da vrati Gvardiolu

Legendarni fudbaler Barselone Johan Krojf smatra da bi uprava kluba na kraju sezone trebalo da otpusti trenera Herarda Martina i vrati Pepa Gvardiolu.

Barselona ove sezone ne postiže očekivane rezultate, eliminisana je u četvrtfinalu Lige šampiona, a u prvenstvu zaostaje četiri boda za prvoplasiranim Atletiko Madridom.

"Najbolja stvar za Barselonu je povratak Gvardiole. Ako Đoan Laporta ponovo bude predsednik kluba, najbolje bi bilo da vrati Pepa, a kao pametna osoba, siguran sam da će to uraditi", rekao je Krojf za Mundo Deportivo.

Gvardiola je predvodio Barselonu od 2008. do 2012. godine i za to vreme je sa klubom osvojio tri šampionske titule, po dve titule evropskog prvaka, Super kupa Evrope, svetskog klupskog prvenstva, Kupa kralja i tri Super kupa Španije.

Evropska fudbalska unija kaznila je Barselonu zabranom dovođenja igrača u naredna dva prelazna roka, pošto je klub prekršio pravila transfera mlađih igrača, a izbio je i skandal oko neregularnosti transfera Nejmara.

Krojf je rekao da bi Đoan Laporta trebalo da se vrati na mesto predsednika kluba.

"Ne donose odluke oni koji znaju šta treba da se radi, već oni koji žele da izvuku korist iz fudbala. Kada je Laporta bio predsednik, on je ostavio Tikija Begiristajna, Franka Rajkarda, pa Pepa da donose odluke o fudbalu", rekao je on.

"Svi greše, ali oni su donosili odluke motivisani fudbalom, a Laporta je bio posvećen svom poslu i njihovoj zaštiti. Zato je to funkcionisalo. Bilo je dobrih i loših trenutaka, ali klub je tada napravio korak napred", dodao je Krojf.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи