Читај ми!

Krvavi obračun Torcide i BBB

Masovna tuča pripadnika navijačkih grupa fudbalskih klubova Dinama i Hajduka na autoputu Zagreb - Split, povređeno je najmanje 17 osoba, od kojih dve teže. Privedeno 50 huligana. Prema prvim informacijama, do tuče je došlo u ranim poslepodnevim satima kod čvora Otočac, kada je oko 200 navijača Hajduka iz Splita napalo oko 50 pristalica zagrebačkog Dinama.

Deo povređenih prebačen je u bolnice u Gospiću i Senju, dok su dvojica teže povređenih završili u Rijeci i Zadru. Nezvanično se saznaje da je jedan od teže povređenih slučajni prolaznik, prenosi Hrvatska radio-televizija.

Zbog incidenta je bio otežan saobraćaj autoputem. Pripadnici Torcide putovali su na gostovanje u Zagreb, gde Hrvatski Dragovoljac dočekuje Hajduk, dok su BBB putovali u Split na utakmicu Dinama i Splita.

Policija potvrdila da je 17 povređenih navijača prevezeno u bolnicu. Niko od navijača nije životno ugrožen.
 
Tuča se dogodila oko 14 sati na autoputu, a deo navijača se razbežao nakon incidenta.  Policija je jednu grupu uhvatila u Senju i oni su privedeni. Istraga će pokazati ko je izazvao incidente. Policija je potvrdila da je privedeno najmanje 50 navijača, i da je uviđaj u toku.
 
Ono što se zna je da je do žestokog sukoba došlo na zaustavnoj traci auto puta, pa su posledice mogle biti neuporedivo veće da je neko od kamenja ili baklji korišćenih u sukobu, pogodilo vozila u prolazu autoputem. Demolirana su četiri kombija u kojima su do mesta sukoba došli navijači.
 
Prema izvorima s lica mesta, pripadnika Torcide, koji su se na mestu obračuna zatekli u desetak kombija, bilo je puno više od BBB u tek nekoliko automobila, pa su daleko malobrojniji BBB u krvavom okršaju izvukli deblji kraj. Navodno su zagrebački navijači ostali i bez dva transparenta.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво