Antić: Mesi se ne trudi jer ne želi da igra krilo

Nekadašnji selektor Srbije Radomir Antić veruje da Lionel Mesi ne želi previše da se trudi na terenu jer ne voli da igra na krilnoj poziciji. Mesi ne trči jer ne voli da igra krilo, i to je njegov način da to pokaže, rekao je nekadašnji trener tri najveća španska kluba.

Nekadašnji trener Barselone Radomir Antić smatra da se najbolji igrač Katalonaca Lionel Mesi na nekoliko poslednjih utakmica uopšte ne trudi, pošto ne voli da igra na krilnoj poziciji.

Da Mesi nije bio previše zainteresovan za igru na revanš meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Atletika govori i statistički podatak da je na "Visente Kalderonu" pretrčao 6,8 kilometara, samo 1,5 kilometar više od golmana Manuela Pinta.

"Mesi nije mnogo trčao jer mu je trener rekao da igra kao krilo. To je bio njegov način da kaže da ne želi da bude na toj poziciji. Ova situacije je slična onoj kada je Van Gal primorao Rivalda da igra na levoj strani, a ovaj bi, svaki put kada bi dobio loptu, dodao Bogardeu", rekao je Antić za sajt "Gol".

Bivši selektor Srbije misili da Mesi neće prihvatiti da igra na krilu posle svega što je uradio za Barselonu.

On je dodao da Barselona ima nekoliko velikih problema, posebno onaj da u timu uskladi veličine poput Mesija, Nejmara i Inijeste.

"Svi pričamo o Mesiju, Nejmaru i Inijesti, ali zaboravlja se Kristijan Teljo, jedno od otkrića prošle sezone. On ima nešto što Aleksis Sančez, Pedro i ostali nemaju i znači mnogo timu. Još jedna stvar, najbolji igrači ne čine uvek najbolji tim. Mislim da je to problem Barselone u ovom trenutku", poručio je Antić.

Antić je sa Atletikom osvojio duplu krunu 1996. godine, u karijeri je vodio i Saragosu, madridski Real, Ovijedo, Barselonu, Seltu i kineski Šangdong.

Bio je selektor reprezentacije Srbije od 2008. do 2010. godine, kada je predvodio "orlove" na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво