Читај ми!

UO Zvezde: Titula prioritet, rešićemo problem sa Uefa

Na beogradskoj Marakani u ponedeljak uveče održana je sednica Upravnog odbora FK Crvena zvezda, na kojoj su članovi uprave razgovarali o najavljenoj kazni Uefe. Nakon sednice klub je izdao zvanično saopštenje. Tončev: Za nas je trenutno najvažnija borba za titulu. Povodom monitoringa Uefa klub će angažovati advokatski tim. Neko će sigurno odgovarati zbog ove situacije.

Nakon sednice Upravnog odbora FK Crvena zvezda koja je trajala oko dva i po sata, rukovodstvo je složno u oceni da je za klub trenutno najvažnija borba za titulu prvaka ali najavljuju rešavanje spora sa Uefa i utvrđivanje odgovornosti za novonastalu situaciju.

Posle sastanka, novinarima se obratio potpredsednik Ivica Tončev koji je istakao da je optimista povodom rešavanja spora sa Uefom. On je rekao da su šanse da crveno-beli igraju u Evropi naredne godine veće od 50%.

Klub će angažovati advokatski tim koji će sagledati celokupnu situaciju, u cilju adekvatnog reagovanja i pravnog delovanja. 

Tončev smatra da aktuelna uprava nije odgovorna za situaciju u kojoj se klub našao i dodao da očekuje da on koji jesu za to i odgovaraju.

Povodom najava PPV Aleksandra Vučića da će državno finansiranje najvećih klubova biti drastično smanjeno i da će oni morati da se privatizuju, Tončev je rekao da je on za privatizaciju ali da ne zavisi to samo od njega. 

20.25 - Zvanično saopštenje FK Crvena zvezda nakon sednice Upravnog odbora:

"UO FK Crvena zvezda je jednoglasno doneo zaključak da je aktuelna borba za titulu najvažnija tema za klub. UO je imao poseban akcenat na temu UEFA licence za naš klub, dok se o ostalim aktuelnim pitanjima nije raspravljalo.

UO FK Crvena zvezda razmatrao je i kompletnu problematiku u vezi "Uefa monitoringa", odnosno licenciranja našeg kluba za predstojeću sezonu u Evro takmičenjima.

Upravni odbor uverava javnost da će sve strukture kluba učiniti maksimum kako bi se pronašlo rešenje još jedne krizne situacije i kako bi Crvena zvezda zadovoljila stroge kriterijume evropske kuće fudbala", stoji u zvaničnom saopštenju FK Crvena zvezda.

20.03 - Na pitanje našeg reportera da li će neko odgovarati zbog ove situacije, u kojoj se našla Crvena zvezda, Tončev je odgovorio: Hoće sigurno!

20.00 - Na pitanje zašto su igrači bili prisutni sastanku, on je odgovorio da je to isključivo internog karaktera vezano za gostovanje i karantin pred utakmicu sa Novim Pazarom u četvrtak.

19.56 - Jedini raspoložen za razgovor sa novinarima bio je potpredsednik kluba Ivica Tončev koji je rekao da će klub angažovati advokatsku kancelariju, koja će biti upoznata sa celim slučajem. Na pitanje novinara kakve su šanse, u procentima, da se pozitivno reši ovaj problem rekao je da su one veće od 50%. U narednim danima će se sigurno znati nešto više, rekao je Ivica Tončev. 

19.55 - Završena je sedica UO i čeka se zvanično saopštenje kluba.

18.56 - Prvi je Stadion napustio potpredsednik Slaviša Kokeza, nije davao izjave okupljenim novinarima.

18.07 - Pre par trenutaka u klupske prostorije su ušla i tri prvotimca, kapiten Nenad Milijaš, Nikola Mijailović i Dragan Mrđa.

17.31 - Na stadion je upravo stigao i treći potpredsednik Slaviša Kokeza. 

17.24 - Potpredsednik Ivica Tončev rekao je pred početak sednice da je najvažnije da crveno-beli osvoje titulu ove sezone, a da će sve ostale probleme, uključujući i upozorenje Uefa zbog kršenja pravila u finansjskom fer-plejju, klub rešavati u hodu. "Ne možemo ništa da komentarišemo dok ne vidimo taj papir što je stigao uz Uefa. Nigde nisam video da su nas zvanično upozorili, osim u medijima. Nama je najbitnije da osvojimo titulu, a sve ostalo rešavaćeno u hodu", rekao je Tončev.  

17.22 - Sa malim zakašnjenjem počela je sednica UO. Prisutni su predsednik kluba Dragan Džajić, potpredsednici Ivica Tončev i Nebojša Čović. Slaviša Kokeza još uvek nije stigao u Ljutice Bodana 1. 

17.00 - Veliki broj novinara je ispred Marakane i prati razvoj događaja.

16.44 - Za 17 časova na stadionu Crvene zvezde zakazana je sednica UO na kojoj će se raspravljati o aktuelnim pitanjima - najavi PPV-a Aleksandra Vučića o ukidanju državnih donacija klubovima i mogućoj kazni Uefe zbog kršenja finansijskog fer-pleja. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи