Sramno poređenje Đokovića i Šimunića

Pijara Povar, izvršni direktor organizacije koja se bori protiv rasizma u fudbalu, stavio je znak jednakosti između skandiranja Josipa Šimunića nakon meča Hrvatska-Island i gestikulacija Novaka Đokovića na teniskom terenu.

Pijara Povar je izvršni direktor FARE (Football Against Racism in Europe), organizacije čiji jedini zadatak jeste da se bori protiv rasizma, ksenofobije i ostalih vidova diskriminacije na fudbalskim terenima.

Upravo je on, ničim izazvan, uporedio gestove Novaka Đokovića tokom mečeva sa onim koji je napravio Josip Šimunić nakon meča Hrvatske i Islanda u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo.

"Sada je red na Hrvatskom fudbalskom savezu da deluje. Svakako, može se prihvatiti i Šimunićevo izvinjenje. Ljudi se ponekad upletu u stvari kojih nisu ni svesni. Svi mi imali smo situacije u kojima smo prešli granicu, pogotovo u Evropi. Niz je primera i u ostalim zemljama Balkana. Više puta video sam Novaka Đokovića kako se služi gestovima koji su u kontekstu rata u bivšoj Jugoslaviji vrlo neprimereni i mogli bi se shvatiti kao provokacija. Ne zaboravimo da su balkanski konflikti još sveži i na utakmicama to malo-malo izbija na površinu", istakao je Povar u razgovoru sa hrvatskim "Jutarnjim listom".

Bespredmetnost i neutemeljenost ovakve jedne izjave suvišno je i komentarisati. Sami procenite koliko je sličnosti u ponašanju dvojice sportista.

 

 

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи