Onakav penal bih svirao i neprijatelju

Trener Voždovca Nenad Lalatović grmi na sudije nakon poraza njegove ekipe od Partizana u 13. kolu Superlige Srbije. Igrali smo odlično, ali ne možemo protiv 12, 13, 15 ili 17, ne znam koliko ih je bilo. Oštećeni smo za čist jedanaesterac. Zato nam je fudbal tu i gde jeste. Ako neko mora da bude prvi, ja nemam ništa protiv toga, ali ne želim da niko umanjuje moj i kvalitet i rad mojih igrača, rekao je Lalatović.

Trener fudbalera Voždovca Nenad Lalatović smatra da je sudija oštetio njegovu ekipu na današnjoj utakmici protiv Partizana, "pošto nije dosudio minimum dva penala".

"Igrali smo odlično, ali ne možemo protiv 12, 13, 15 ili 17, ne znam koliko ih je bilo, jako je teško pobediti. Imali smo dve stopostotne šanse, a nisu nam svirana minimum dva penala. Ostavili smo srce na terenu, izgarali svih 90 minuta", rekao je Lalatović za televiziju Arenasport posle utakmice.

Voždovac je izgubio od Partizana sa 0:1, a njegovi fudbaleri su tražili da sudija Miodrag Gogić u drugom minutu sudijske nadoknade dosudi penal, pošto je lopta u ruku pogodila igrača Partizana Nemanju Petrovića, u šesnaestercu.

Lalatović je novinarima posle utakmice rekao da se na televizijskom snimku vidi da je njegova ekipa oštećena i da bi on u toj situaciji "i neprijatelju svirao penal".

"Moji igrači su imali veliku želju, da probamo da iznenadimo šestostrukog pravaka države, ali to je danas bilo jako teško. Videli ste šta se sve dešavalo. Partizan je dao gol iz lepe kontre, a mi smo imali dve stopostotne šanse, koje je bilo teže promašiti nego dati. Mogu da kažem da smo oštećeni za čist jedanaesterac, na snimku se vidi da je njihov igrač igrao rukom, ja bih to svirao i neprijatelju", rekao je on.

"Zato nam je fudbal tu i gde jeste, idemo nizbrdo i to ne valja. Zato igramo u Evropi kako igramo. Ako neko mora da bude prvi, ja nemam ništa protiv toga, ali ne želim da niko umanjuje moj i kvalitet i rad mojih igrača. Bilo je teško dati gol, pošto su oni napravili bedem ispred gola", dodao je on.

Trener Voždovca rekao je da ne želi da umanji pobedu Partizana, pošto su crno-beli igrali dobro i istakao da je njegova ekipa pokazala da može ravnopravno da igra sa najboljim srpskim klubovima.

"Pokazali smo da ovaj tim, koji je bio spreman za drugu ligu, može da se nosi sa najboljima, pokazali smo to i protiv Vojvodine, Čukaričkog, Zvezde i danas protiv Partizana. Ali izgleda da smo mi još mali klub za Partizan. Oni su danas odigrali dobro, ne želim da umanjim njihovu pobedu, ali greške koje se dešavaju i ljudi koji to treba da vide, a ne vide... Zato nam je fudbal tu gde jeste", rekao je Lalatović.

Trener Partizana Vuk Rašović rekao je da je njegova ekipa zasluženo pobedila.

"Znali smo da će biti teško, mislim da smo zasluženo pobedili, ali krivo mi je što nismo postigli još neki gol. Osvojili smo važna tri boda, dobro je što smo pobedili i vratili se tammo gde nam je mesto, na prvo mesto na tabeli. Razmišljamo samo kako da pripremimo sledeću utakmicu i da osvojimo nova tri boda", rekao je Rašović.

"Mislim da je bila dobra utakmica, mnogo bolja u prvom nego u drugom poluvremenu. Voždovac je imao svoje šanse koje nije iskoristio. Žao mi je što nije bilo publike, ali opet, u drugom poluvreemnu nije bilo lepog fudfbala. želeli smo sva tri boda, to smo i uspeli", dodao je on.

Rašović je rekao da je očekivao dobru igru Voždovca i da je ta ekipa igrala na isti način kao protiv Crvene zvezde.

"Oni igraju na agresivan način, imaju dorbu, iskusnu ekipu i Dejana Milovanovića, koji ima kvalitete i koji je veoma opasan kod prekida i tu smo imali mnogo problema", rekao je on.
Upitan da prokomentariše detalj iz drugog minuta sudijske nadoknade vremena, Rašović je rekao da to ne može da komentariše pošto sa svog mesta nije mogao dobro da vidi tu situaciju.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво