Читај ми!

Partizan pobedio Voždovac i zadržao vrh

Fudbaleri Partizana pobedili su na gostujućem terenu Voždovac sa 1:0, u poslednjoj utakmici 13. kola Super lige Srbije i time se vratili se na prvo mesto. Jedini gol postigao je Miloš Jojić u 35. minutu apored njega, najzaslužniji za pobedu crno-belih bio je i golman Vladimir Stojković, koji je u više navrata dobrim odbranama uspeo da sačuva svoju mrežu.

Golom Miloša Jojića u 35. minutu, Partizan je pobedio Voždovac na praznom stadionu na Vračaru - 0:1. Crno-beli su se ovom pobedom vratili na čelo superligaške tabele.

Utakmica na stadionu Obilića, na Vračaru, je igrana bez prisustva publike, zbog suspenzije koju je Voždovac dobio, zbog ponašanja svojih navijača na utakmici 11. kola protiv Novog Pazara.

Partizan je u prvom poluvremenu imao inicijativu ali su zrelije prilike imali domaćini. "Zmajevi" su, mahom iz prekida ugrožavali Stojkovića, ali je golman crbo-belih bio veom raspoložen.

Pre prvog, a na kreju će se ispostaviti i jedinog gola na meču, oba tima siu imala po dve izgledne šanse ali su Marušić i Ćulibrk na jednoj a Jojić i Niković bili neprecizni.

Trenutak odluke dogodio se u 35. minzutu kada je Ninković sjajnim poasom izbacio Jojića, kojem nije bilo teško da savlada Perića. 

Kako je utakmica odmicala, magla se spuštala, ali to nije mnogo omelo igrače da stvaraju šanse sa pred oba gola.

Minut pre kraja prvog poluvremena domaći su mogli da izjednače. Veoma dobro je centrirao Milovanović, lopta je došla do Gorana Dragovića, koji je šutirao sa pet metara, ali je golman crno-belih uspeo da sačuva svoju mrežu.

Prvu priliku u drugom delu igre imao je Voždovac. U 52. minutu sa 20-ak metara šutirao je Nemanja Obradović, ali je Stojković izbio loptu preko gola, u korner.

Nakon toga Ninković je imao dve prilike, u 54. i 59. minutu, ali je oba puta dobro odbranio Perić.

Voždovac je u 70. minutu mogao da izjednači, ali je sa metar udaljenosti, posle centaršuta Milovanovića, Slobodan Lalić promašio gol. Ninković je pokušao i u 88. minutu, ali je iz slobodnog udarca bio neprecizan.

U drugom minutu sudijske nadoknade dogodio se najsporniji detalj na utakmici, kada su fudbaleri Voždovca, čini se opravdano, tražili penal jer su smatrali da je Nemanja Petrović igrao rukom u šesnaestercu. Međutim, glavni sudija Miodrag Gogić pokazao da se igra nastavi, a minut kasnije je označio kraj utakmice.

U sledećem kolu Partizan će pred praznim tribinama igrati protiv Spartaka a Voždovac će igrati na Banjici protiv Rada.

Ovako je tekao meč na Vračaru: 

14.51 - Kraj utakmice na Vračaru, Partizan je savladao Voždovac sa 1:0.

14.49 - Šansa za Voždovac. Lopta je u kaznenom prostoru. Volkov igra rukom, sudija nije dosudio, čist penal za domaćina.Treći minut nadoknade vremena.

14.32 - Ponovo slobodan udarac za Milovanovića sa desne strane, opet šalje loptu u kaѕneni prostor, ovog puta pronalazi Dragovića, koji glavom šalje loptu preko gola.  

14.27 - Nova šansa za domaćina. Živkovića obara protivnika i dobija žuti karton. Slobodan udarac iskosa sa desne strane na 16 metara od gola. Odličan centaršut Milovanovića na drugu stativu, gde je kao duh sam Lalić, nespretno šuitra i nekako uspeva da prebaci gol protivnika.

14.23 - Kontranapad Partizana preko Živkovića, lopta dolazi do Ninkovića, koji se namešta i šuitra u donji ugao, Perić odlilno brani.  

14.16 - Nova prilika za crno bele iz slobodnog udarca. Ninković šutira sa 25 metara, Perić brani. U toku je 59. minut. 

14.13 - Partizan uzvraća. Kontra crno-belih, Ilić izbacuje Ninkovića, koji šutira sa 16 metara, Perić brani.  Igrao se 56. minut.

14.10 - Prvi do šanse za gol stiže domaćin. Obradović šutira sa oko 25 metara iz punog trka, Stojković jedva prebacuje loptu u korner.  Igrao se 53. minut.

14.02 - Počelo je drugo poluvreme na Vračaru. 

13.46 - Kraj prvog poluvremena.

13.45 -  Luka je povukao kontru. Idealan pas ka Živkovićau, ovaj iz prve na drugu stranu ka Iliću, koji gađa drugi ugao, ali promašuje.

13.42 - Voždovac nastavlja sa ofanzivom. Ponovo Milvovanović Šalje loptu u kazneni prostor, Veljović promašuje loptu, ali je dočekuje Dragović i šutira sa 5 metara, a Stojković ponovo fenomenalan.

13.41 - Volkov dobija žuti karton zbog ošrog starta. Skraćeni korner za Voždovac izvodi Milovanović. Mićić je zakačio loptu na prvoj stativi i samo za malo lopta ide preko gola.

13.38 - Voždovac prpušta i treću šansu za gol. Milovanović je iz prekida nabacio loptu pred gol Partizana, Veljović u prilici, ali je lopta malo odskočila i nije uspeo da je dobro zakači glavom.  

13.35 - Gool. Kontra napad Partizana, Miloš Jojić prihvata asistenciju Ninkovića, utrčava u kazneni prosto i matira nemoćnog Perića. Crno-beli vode sa 1:0. 

13.32 - Nova prilika za Voždovac. Milovanović je centriraiz slobodnog udarca. Lopta na visini peterca dolazi do Ćulibrka šutira, Stojković iz dva pokušaja uspeva da ukroti loptu. 

13.22 - Velika šansa za Živkovića, kome je Jojić dao fenomenalnu loptu i ostavio ga samog na 7 metara, usledio je šut, a Perić uspeva iz dva puta da odbrani.  

13.20 - Novi napad, nova prilika za Partiza. Ninković dobija odličnu loptu, ulati u šesnaesterac usledio je šut, ali golman Perić je na mestu. 

13.19 - Crno-beli sve opasniji. Posle kornera lopta stiže do Jojića, koji vara svog čuvara i dodaje do Stankovića, ovaj petom do Živkovića, koji je sam ispred folmana Perića, šut ali preko gola.

13.12 - Slobodan udarac sa oko 25 metara izveo je Ninković, lopta pogađa u ruku nekog od odbrambenih igrača Voždovca, novi slobodan udarac sa 18 metara. Jojić šutira, nekontrolisano, vosoko preko gola.  

13.11 - Magla se spušta na teren, vidljivost sve slabija.

13.10 - Korner za Ninkovića sa leve strane, lopta prebačena na drugu stativu do Stankovića, koji je vraća pred gol, ipak domaći uspevaju da se odbrane.

13.07 - Prva 100% šansa na meču. Velika prilika za Voždovac. Adam Marušić je pobegao Đemba Đembi ušao u kazneni prostor iskosa sa desne strane šutirao. Međutim Stojković pravovremenom intervencijom uspeva da sačuva svoju mrežu.

13.00 - Počeo je meč na Vračaru između Voždovca i Partizana.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво