Читај ми!

Het-trik Mrđe, Jagodina bolja od Voše

Crvena zvezda na Marakani, bez publike, savladala Slobodu sa 4:1, uz het-trik Dragana Mrđe. Donji Srem savladao Rad u derbiju začelja, Jagodina ubedljiva protiv Vojvodine. Tragedija u Ivanjici, preminuo gostujući navijač.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Slobodu iz Užica sa 4:1 (3:1) u utakmici 13. kola Superlige Srbije. Meč na Marakani odigran je bez prisustva publike, jer je Crvena zvezda kažnjena zbog loše organizacije 145. večitog derbija protiv Partizana.

Prazne tribine nisu smetale igračima Zvezde, koji su posle početnog vođstva gostiju preuzeli inicijativu i već do odlaska na odmor preokrenuli rezultat u svoju korist.

Het-trik u redovima domaćina postigao je Dragan Mrđa (38, 41, 62), a u listu strelaca upisali su se još Goran Gogić i Tijago Galvao u timu Slobode.

Ovom pobedom crveno-beli su bar do sutra izbili na prvo mesto na tabeli sa 26 bodova, dva više u odnosu na Partizan, koji sutra gostuje ekipi Voždovca.

Čukarički i Novi Pazar su odigrali nerešno - 1:1. Gosti su poveli pogotkom Obradović u 39. minutu, da bi bod domaćoj ekipi osigurao Slavoljub Srnić u 86. minutu susreta.

Fudbaleri Jagodine pobedili su na svom terenu Vojvodinu sa 3:0 u derbiju 13. kola Super lige Srbije.

Jagodina je tako zabeležila šestu pobedu u šampionatu i izbila na četvrto mesto tabele, sa 21 bodom. Vojvodina je šesta, sa istim brojem bodova.

Golove su postigli Aleksandar Pešić u 45. i 70, kao i Miloš Lepović u 49. minutu. Pešić je bio i asistent kod drugog gola.

Fudbaleri Donjeg Srema pobedili su na svom terenu u Pećincima beogradski Rad sa 2:0 u derbiju začelja Superlige odigranom u okviru 13. kola.

Pećinčanima je to bio tek drugi trijumf u nacionalnom šampionatu, a ostvarili su ga zahvaljujući pogotku Nemanje Lakića-Pešića i autogolu Nikole Maraša.

Još ubedljiviji bio je kruševački Napredak, koji je na svom terenu savladao OFK Beograd sa 3:0 i napravio korak ka timovima iz gornjeg dela tabele.

Srđan Dimitrov doveo je Kruševljane u vođstvo u 16. minutu, prednost je duplirao Nenad Gavrić u 84. minutu, a u poslednjim trenucima meča konačan rezultat postavio je Radomir Koković.

Ekipa subotičkog Spartaka slavila je kod kuće protiv trećeplasiranog Radničkog iz Niša sa 1:0. Tvorac pobede domaćina bio je kapiten Vladimir Torbica sa "kreča" u 74. minutu.

Bez pobednika završen je duel u Ivanjici, gde su Javor i Radnički iz Kragujevca odigrali 1:1.

Rezultati i strelci:

Javor - Radnički Kragujevac 1:1 (Docić 13 - Bubanja 56)

Napredak - OFK Beograd 3:0 (Dimitrov 16, Gavrić 84)

Donji Srem - Rad 2:0 (Lakić - Pešić 53, Maraš 66. autogol)

Spartak - Radnički Niš 1:0 (Torbica 74. penal)

Jagodina - Vojvodina 3:0 (Pešić 45, 70, Lepović 49)

Crvena zvezda - Sloboda 4:1

Čukarički - Novi Pazar 1:1

Voždovac - Partizan (nedelja, 13)

Ovako je protekao današnji dan na superligaškim terenima:

18.55 - Završeni mečevi u Beogradu. Zvezda je pred praznom Marakanom savladala Slobodu sa 4:1, uz tri pogotka Dragana Mrđe, dok su Čukarički i Novi Pazar odigrali nerešeno - 1:1. 

17.50 - Poluvreme na Marakani, Zvezda vodi sa 3:1, dok Novi Pazar vodi u gostima protiv Čukaričkog sa 1:0. 

17.15 - Fudbaleri Crvene zvezde neće videti svoje navijače tokom utakmice u Beogradu sa Slobodom, ali će ih svakako čuti, pošto su se oni okupili van stadiona i pevaju svom timu. Zvezda igra bez publike zbog kazne Fudbalskog saveza Srbije, ali su se organizovane pristalice crveno-belih popele na krov nezavršene zgrade iza južne tribine i navijaju kao da su na stadionu. Njih prema procenama izveštača ima oko 200, a ponašaju se kao da su na tribini, pošto imaju bubnjeve i zastave, a na početku meča su zapalili i nekoliko baklji.

17.00 - Počela su i preostala dva današnja meča, Zvezda - Sloboda i Čukarički - Novi Pazar.  

16.30 - Meč u Ivanjici obeležila je tragična smrt jednog navijača gostiju. Početkom drugog poluvremena jednom navijaču gostujućeg tima je pozlilo, a on je potom preminuo u ivanjičkom domu zdravlja. Prema prvim procenama lekara, radi se o infarktu.

16.50 - Završen je meč u Jagodini, gde je domaća ekipa savladala Vojvodinu sa 3:0. Dvostruki strelac za Jagodince bio je Pešić, a jedan je postigao Lepović.

15.55 - Poluvreme u Jagodini. Domaći tim golom Pešića u 45. minutu vodi protiv Vojvodine sa 1:0. 

15.01 - Počeo meč u Jagodini, gde istoimeni klub dočekuje Vojvodinu, u reprizi prošlogodišnjeg finala Kupa Srbije. 

15.00 - Završeni prvi mečevi 13. kola Superlige: Donji Srem - Rad 2:0, Javor - Radnički Kragujevac 1:1, Napredak - OFK Beograd 3:0 i Spartak - Radnički Niš 1:0.  

13.48 - Rezultati na poluvremenu:  Javor - Radnički Kragujevac 1:0, Napredak - OFK Beograd 1:0, Donji Srem - Rad 0:0, Spartak - Radnički Niš 0:0.

13.00 - Počela četiri meča 13. kola Superlige.  Javor - Radnički Kragujevac, Napredak - OFK Beograd, Donji Srem - Rad i Spartak - Radnički Niš.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво