Šimunić: Nisam hteo!

Josip Šimunić se saopštenjem obratio javnosti i poručio da u njegovim pokličima nakon meča sa Islandom na Maksimiru nije bilo ničega drugog osim "ljubavi prema njegovoj domovini i njegovom narodu".

Fudbalski reprezentativac Hrvatske Josip Šimunić rekao je da pokličem "Za dom spremni" posle utakmice protiv Islanda nije imao nameru da poziva na nacionalnu ili versku mržnju.

"Ako je bilo ko shvatio moje uzvike drugačije, negativno, ovim putem negiram bilo kakav politički kontekst svoje izjave koja je bila vođena isključivo mojom ljubavlju prema mom narodu i domovini, a ne mržnjom i destrukcijom", navodi se u Šimunićevom saopštenju koje je objavljeno na sajtu Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS).

Šimunić je, zajedno sa navijačima, u utorak uveče posle završene fudbalske utakmice između Hrvatske i Islanda u Zagrebu (2:0) i plasmana na Mundijal u Brazilu, skandirao ustaški poklič "Za dom spremni".

"Uveren sam da je i mojim najvećim kritičarima jasno, da ni u jednom trenutku nisam pozivao navijače na nacionalnu ili versku mržnju i još jednom ponavljam da su moje izjave bile vođene isključivo ljubavlju prema mom narodu i domovini, a ne mržžnjom i destrukcijom", navodi se u saopštenju hrvatskog fudbalera.

On je ponovio da je nakon pobede nad Islandom bio veoma srećan i da je uspeh želeo da proslavi sa navijačima.

"Maksimir, Zagreb, Hrvatska - to je moj dom za koji sam se u fudbalskom kontekstu, na terenu, uvek 'bacao na glavu' i davao svoj maksimum. Ostvarili smo veliki uspeh do kojeg smo teško došli i zato smo svi bili oduševljeni", zaključio je Šimunić.

Međunarodna fudbalska federacija pokrenula je disciplinski postupak protiv Šimunića.

Javno tužilaštvo Hrvatske je zbog širenja rasne mržnje kaznilo šimunića sa 3.200 evra.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво