Siniša Ficdžerald Mihajlović!

Tokom promocije, novi trener Sampdorije Siniša Mihajlović bio je veoma nadahnut i parafrazirao tri citata nekadašnjeg američkog predsednika Džona Kenedija.

Prilikom predstavljanja u Đenovi, novi trener Sampdorije Siniša Mihajlović u tri navrata poslužio se citatima Džona Kenedija.

"Ne pitajte šta Sampdorija može da učini za vas, nego šta vi možete da učinite za Sampdoriju."

Ovim modifikovanim citatom Siniša Mihajlović je počeo svoje obraćanje novinarima i navijačima Sampdorije.

Nekadašnji američki predsednik Džon Kenedi ubijen je pre tačno pola veka, a ostao je upamćen kao reformista i vesnik nove nade i kao veoma dobar govornik. Miha očigledno ima plan da u Sampdoriji nešto slično uradi.

On je svoju prvu konferenciju kao trener "Dorije" započeo desetominutnim monologom.

"Sutra je pedeseta godišnjica Kenedijeve smrti. On je čovek čije ideje i dalje žive, a ja ću od njega pozajmiti nekoliko rečenica.

Mihajlović je u sredu napustio mesto selektora Srbije posle 18 meseci, tokom kojih ekipu nije uspeo da odvede na Svetsko prvenstvo, a i često je bio u sukobu sa navijačima i medijima.

"Imao sam ponudu da ostanem na čelu reprezentacije Srbije još dve i po godine, ali sam je odbio kako bih potpisao šestomesečni ugovor sa Sampdorijom. To sam uradio iz poštovanja prema četiri godine koje sam ovde proveo", rekao je Mihajlović i zahvalio se čelnicima FSS-a na dobroj saradnji.

"Hvala im što su se toliko trudili da me zadrže, ali opet, razumeli su kada sam odlučio da odem. Nije mi bilo lako da napustim Srbiju", rekao je on.

Mihajlović je potom nastavio da citira slavnog američkog predsednika:

"Pobednici uvek nađu način, a gubitnici opravdanje."

"Vraćam se kući. Ponosan sam sam što sam čovek Sampdorije i što sam nosio ovaj dres", nastavio je Mihajlović.

"Imam 30 igrača, koji moraju da daju nešto klubu. Nema više razmišljanja o ugovorima, transferima, novcu, već samo o današnjici. Nose dres Sampdorije i na njega moraju da budu ponosni. Imamo kvalitet i izborićemo opstanak odlučnom, hrabrom i ponosnom igrom. Ovaj klub ima bogatu istoriju dugu 67 godina. Ako je oni ne znaju, ja ću ih to naučiti."

Potom je usledilo nabrajanje zvezda Sampdorije u kojima su spomenuta imena Kijeze, Montele, Vijalija, Mančinija, Lombarda, Paljuke, Zenge, Jugovića, Verona, Gulita... Pomenuo je i Boškova i Eriksona, kao slavne trenere.

Na kraju, Miha je i treći put citirao Kenedija.

"On je ispred zida izgovorio 'Ja sam Berlinac', pa ću vam tako i ja reći 'Io sono Sampdoriano'. Zbog toga sam se vratio", zaključio je Mihajlović.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво