Читај ми!

Mihajlović će se možda vratiti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović saopštio je u Užicu da podnosi ostavku na tu dužnost i da preuzima ekipu italijanskog prvoligaša Sampdorije. Mihajlović je potvrdio da je prihvatio ponudu kluba iz Đenove, za koji je uspešno igrao od 1994. do 1998. godine.

Mihajlović je objasnio razloge odlaska, uprkos želji da ostane na klupi reprezentacije, i istakao da odlazi sa željom da se vrati.

"Poziv Sampdorije nije uslovio moj odlazak iz reprezentacije, već sam tu odluku doneo posle razgovora sa rukovodstvom Fudbalskog saveza Srbije. Moj uslov je bio da ostanem na čelu reprezentacije ako Tomislav Karadžić i Zoran Laković ostanu na funkcijama predsednika i generalnog sekretara FSS-a. Oni to nisu mogli da mi garantuju, a ja ne mogu da radim s ljudima koje ne znam i u koje nemam poverenja, kao u njih dvojicu", objasnio je Mihajlović na konferenciji za medije.

On je istakao da novac nikada nije bio problem u njegovim dogovorima sa čelnim ljudima srpskog fudbala.

"Novac nije bio problem ni pre 18 meseci, ni danas. Ranije sam rešio da odem, na to nisu uticali ni finansijski razlozi. Moj ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije ističe krajem meseca. Moj eventualni ugovor, da sam nastavio da radim kao selektor, ostao bi isti", kazao je Mihajlović i naglasio da mu je žao što više neće sedeti na klupi našeg državnog tima.

"Žao mi je, jer sam za 18 meseci, koliko sam bio selektor, uspeo da oformim novu generaciju igrača, do tada nepoznatu i nepriznatu u širokoj javnosti, a koja predstavlja blistavu perspektivu srpskog fudbala", rekao je Mihajlović.

On je dodao da mu je bila velika želja i izazov da bude selektor srpskog nacionalnog tima i zahvalio je čelnicima FSS-a na korektnosti i spremnosti da ga zadrže na toj funkciji.

"Odlazim pružene ruke svima. Imao sam dobru, profesionalnu saradnju, što otvara mogućnost da se nekada vratim", poručio je sada već bivši selektor.

Mihajlović se od mesta selektora reprezentacije Srbije oprostio na revijalnoj utakmici protiv Selekcije novinara u Užicu, koju su reprezentativci dobili rezultatom 2:0.

Selektor novinarskog tima Ljubiša Stamenković istakao je da je u Užicu priređen spektakl povodom prve utakmice reprezentacije u ovom delu zapadne Srbije.

"Želeo bih da ove utakmice postanu tradicionalne posle devet godina pauze, jer one doprinose kvalitetu našeg fudbala. Moja selekcija možda nije delovala kao tim na terenu, ali nismo mogli za tri dana da uigramo fudbalere koji dolaze iz 18 klubova. Ipak, ambijent i atmosfera na Gradskom stadionu u Užicu bili su veličanstveni", zaključio je Stamenković.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво